fbpx
Таг: Мартин Саздов Сакса

таг: Мартин Саздов Сакса

Македонецот Мартин Саздов и неговиот тим станаа светски прваци во Dota 2

Мартин Саздов – „Сакса“ од Свети Николе со својот тим Tundra Esports станаа светски прваци на натпреварот „The International 11“ во играта Dota 2, една од најпопуларните игри во е-спортот. Победата на овој турнир на тимот му донесе и награда од над 8 милиони американски долари. https://twitter.com/Saksadota/status/1586717728404295680?s=20&t=DJjsNPrbl1crcY3-o1DW5w Светското првенство во Dota 2 се одржа во Сингапур, а тимот Tundra Esports ја освои...
Харисон Форд во најновиот филм за Индијана Џоунс- фотографија од Lucasfilm Ltd

Времето на целосно дигитализирани актери доаѓа со брзи чекори напред

Едно од предвидувањата на научната фантастика за сосема „дигитализирани“ актери,  коишто можат целосно да бидат репродуцирани од компјутер со своите глас и појава - најчесто во верзија од нивната...