Сојузот на синдикати на Македонија денеска на вонреден конгрес во Охрид ќе избере нов претседател, а единствен кандидат за оваа функција е актуелниот в.д. претседател Дарко Димовски, кој доаѓа од Синдикатот на СУТКОЗ.

Советот и Претседателство на ССМ ја прифатија кандидатурата на Димовски, а ги одбија кандидатурите на Пецо Грујовски, кој е претседател на УПОЗ, како и на претседателот на Македонскиот полициски синдикат Ацо Антовски.

Претседателството на ССМ оцени дека Грујовски и Антовски не ги исполниле условите за кандидатура.