Partia në pushtet e VMRO DPMNE-së vonë pasdite njoftoi se ka marrë vendim që të ndërpres bashkëpunimin me ndërmjetësin belg në bisedime, Piter Vanhojte.

Vendimin, thonë nga partia, e bazojnë në ofendimet e tij ndaj VMRO DPMNE-së dhe përfaqësuesve të partisë që marrin pjesë në bisedimet si dhe “nënçmimet e vazhdueshme ndaj popullit dhe R. së Maqedonisë”.

“VMRO DPMNE gjatë kohë toleronte sjelljen e tij jopërkatëse, pjesërisht edhe për shkak të faktit që pas çdo ofendimi të shqiptuar ose nënçmimi, Vanhojte kërkonte falje si mace. Për fat të keq, menjëherë pas kërkesë që t’i falet, pasonin sulme dhe ofendime tjera ndaj partisë sonë dhe qytetarëve. Për këto shkaqe, VMRO DPMNE nuk do të merr më pjesë në takimet ku merr pjesë Vanhojte. Sa i përket partisë sonë prej nesër Vanhojte është vetëm turist dhe i rekomandojmë të vizitojë Muzeun e luftës revolucionare maqedonase” thuhet në njoftimin e VMRO DPMNE-së.