fbpx
Tag: Piter Vanhojte

tag: Piter Vanhojte

Vanhojte për zgjedhjet: Partia ju jep grimca ndërsa ik me tortën

Përzgjedhja e politikanëve të sinqertë që nuk kanë qenë të lidhur me korrupsion është hapi i parë në ndërtimin e demokracisë suaj- porositi eksperti belg dhe ish ndërmjetësi në grupet e punës për zbatimin e Marrëveshjes së Pëzhinës, Piter Vanhojte. Ai thotë se megjithatë zgjedhjet nuk janë qëllimi final, por se fillimi i ndryshimeve të n nevojshme. Ai paralajmëroi se...

Vanhaute: Afatin prej 18 muajve në Ligjin e PSP-së e kanë arritur Gruevski dhe Zaev pa bisedime

Faktori i huaj propozonte që mos të ketë afat, LSDM që të ketë afat prej 2 viteve ndërsa Gruevski 18 muaj, pas çka Gruevski dhe Zaev kanë arritur marrëveshje që të ngelin vetëm 18 muaj për hetimet e PSP-së. Këtë për “Vërtetmatës” e deklaroi ndërmjetësi i atëhershëm në bisedimet për dalje nga kriza, Piter Vanhaute. Ndërsa partitë edhe pse dy herë...

VMRO DPMNE: Ndoshta nuk do të dalim në zgjedhje, ndoshta do të dalim nga Qeveria…

Për momentin po zhvillohen bisedime intensive dhe të afërta mes partive të cilat i koordinon komuniteti ndërkombëtar përmes ambasadorëve në vend që të mund, deri pasnesër, kur edhe skadon afati për dorëzimin e listave të kandidatëve për deputet, të gjendet ndonjë zgjidhje për dalje nga kriza politike. Nga opsionet që janë në kombinim, asnjë nuk është e pranuar për partinë...

Kocijançiq: Vanhojte është vetëm ndërmjetës ndërsa qëndrimet e BE-së i prezanton Orav

Qëndrimet e lehtësuesit belg Piter Vanhojte nuk janë qëndrime të BE-së, deklaroi për “Meta” zëdhënësja e KE-së, Maja Kocijançiq, duke u përgjigjur në pyetjen nëse BE planifikon të ndërroj ndërmjetësim pasi VMRO DPMNE nuk dëshiron të bashkëpunoj më me të. “Roli i Vanhojtës është ndërmjetës që ofron ekspertizë teknike. Përfaqësues i BE-së në vend është ambasadori Aivo Orav i cili...

Vanhojte për VMRO DPMNE-në: Muzeu i VMRO-së nuk është në listën e vendeve të mija turistike

Ndërmjetësi belg në bisedime Piter Vanhojte mbrëmë përmes profilit të tij në Twitter iu përgjigj VMRO DPMNE-së ndaj vendimit të tyre për ndërprerjen e bashkëpunim dhe se ai është si çdo turist i rëndomtë në vendin tonë. Vanhojte në Twitter shkroi se planifikon të shkruan ciceronë turistik dhe pyet ku është muzeu i VMRO DPMNE pasi nuk është në hartën...

VMRO DPMNE ndërpreu bashkëpunimin me Vanhojten, prej sot për ta ai është vetëm turist

Partia në pushtet e VMRO DPMNE-së vonë pasdite njoftoi se ka marrë vendim që të ndërpres bashkëpunimin me ndërmjetësin belg në bisedime, Piter Vanhojte. Vendimin, thonë nga partia, e bazojnë në ofendimet e tij ndaj VMRO DPMNE-së dhe përfaqësuesve të partisë që marrin pjesë në bisedimet si dhe “nënçmimet e vazhdueshme ndaj popullit dhe R. së Maqedonisë”. “VMRO DPMNE gjatë kohë...

Vanhojte: Nuk ka zgjedhje më 24 prill, sot BE dhe SHBA do të japin vlerësimin final

Delegacioni i BE-së dhe SHBA-së në Maqedoni sot, siç ishte paralajmëruar, duhet të njoftojnë vlerësimin lidhur me krijimin e kushteve për zgjedhjet e caktuara më 24 prill. Fillimisht, vlerësimi pritej të publikohet dje, por siç njoftojnë nga ambasadat, është anuluar me kërkesë të partive politike. Ndërmjetësi belg Piter Vanhojte mbrëmë në profilin e tij në Twitter shkroi :"Bëhet fjalë për bisedime...

BE dhe SHBA sot duhet të njoftojnë nëse janë plotësuar kushtet për zgjedhje më 24 prill

Ambasadorët e BE-së dhe SHBA-së në vend, Aivo Orav dhe Xhes Bejli, sipas paralajmërimeve sot pasdite pritet të publikojnë vlerësimin për atë nëse janë plotësuar kushtet për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme më 24 prill. Tani për tani nuk ka konfirmim zyrtar se në çfarë mënyre ambasadorët do të njoftojnë vendim, a do t’ia dërgojnë personalisht konkluzionet kryeministrit teknik Emil...

Marrëveshja e Përzhinos në “aparate për frymëmarrje artificiale”

Partitë pjesëmarrëse në bisedimet për mediumet nuk kanë ide se çfarë do të ndodh më tutje pasi mbrëmë dështoi tentimi i fundit për dalje nga kriza në këtë sferë. Informacioni i “Netpres” se sot përsëri do të vazhdojnë bisedimet për mediumet, tregon se ndoshta procesi nuk është i dështuar plotësisht. Nga LSDM thonë se informacioni i këtillë është spekulim dhe nuk...

Vanhojte: Nëse ka vullnet të mirë, marrëveshja mund të arrihet për disa orë

Partitë politike duket se kanë afruar qëndrimet për reformat në media, një ndër çështjet e pazgjidhura nga Marrëveshja e Përzhinës. Palët në dialog sot bisedojnë rreth përbërjes së Agjencisë së medias, e cila thuhet të jetë pika e fundit e pazgjidhur në këtë dialog. “Çështja kryesore është agjencia e mediave si trup rregullues. Duhet ta rregullojmë mënyrën se si do...

Tre ditë deri në vlerësimin e të huajve se kur do të ketë zgjedhje- mediumet ngelin në udhëkryq

Ndërmjetësi në bisedimet për zbatimin e Marrëveshjes së Përzhinos, Piter Vanhojte, këto ditë zhvillon takime dypalëshe me partitë politike dhe përfaqësuesit e shoqatave dhe organizatave të gazetarëve, me qëllim që të arrihet zgjidhje për reformat në mediume. Kjo është një prej çështjeve kyçe prej të cilës do të varet vlerësimi i komunitetit ndërkombëtarë për atë nëse më 24 prill...