Dhjetë ditë pune ka kryetari Trajko Veljanovski që të thirr seancë dhe ta vendos në rend dite kërkesën për shpërndarjen e Kuvendit.

Sot në mëngjes, grupi i deputetëve LSDM dhe deputeti Pavle Trajanov dorëzuan kërkesë për shpërndarjen e Kuvendit. Koordinatori i LSDM-së, Goran Sugarevski tha se në interes të zgjidhjes së krizës politike, partia e tyre dëshiron të tregon se qëndron në pozicionet e arritura.

Sipas tij, çdo përpjekje për anulimin e shpërndarjes së Kuvendit do të jetë dëshmi më shumë se pushteti dëshiroj të evitoj zgjedhjet e 11 dhjetorit.

Nga Lidhja Demokratike të Pavle Trajanov thonë se kriza e përgjithshme në Maqedoni zgjat më shumë dhe rrezikon perspektivën dhe zhvillimin e vendit.