Në debatin e sotëm “Sfidat dhe pritshmëria nga situata aktuale dhe perspektivat evropiane”, i organizuar nga “Fridrich Hebert” dhe “Progres institut”, ku fjalim do të mbajnë edhe tre deputetë nga Parlamenti Evropian, Xhani Pitel, kryesues i Grupit të Progresivëve Socialistë dhe Demokratikë, Knut Flekenshtan, zëvendëskryesues i Grupit të Progresivëve Socialistë dhe Demokratë në PE, dhe Riçard Hovit, ish raportues për Maqedoninë në Parlamentin Evropian.

Debati do të mbahet në “Holidej in” me fillim në orën 18.

 

Deputetët evropian do të kenë takim edhe me kryeministrin si dhe me përfaqësuesit e partive të tjera politike.

Deputetët evropian vijnë në vend, në prag të publikimit të Raportit vjetor të progresit të Maqedonisë.