fbpx
Tag: ученици

tag: ученици

Prindërit janë faktor vendimtar për kapërcimin e abuzimeve në onlajn mësimin, thonë nga MASH

Abuzimi i mësimdhënies në internet nga nxënësit është një nga problemet me të cilat përballet modeli i mësimdhënies në distancë, me të cilin filloi mësimi në shumicën e shkollave në vend. Nxënësit ndanë në mënyrë anonime përvojat e tyre të onlajn mësimdhënies, kështu që ka shembuj evident të abuzimeve të ndryshme, nga gjumi dhe luajtja e lojërave gjatë orës...

RMV, Inspektorët do të “hyjnë” në onlajn orë të mësimit për të monitoruar se si punojnë mësimdhënësit

Me fillimin e vitit të ri shkollor, inspektorët shtetërorë të arsimit do të kenë kompetenca që pa paralajmërim të bashkëngjiten në onlajn orët e mësimit për të monitoruar punën e mësimdhënësve. Ashtu siç do të kenë nxënësit emra të përdoruesve dhe fjalëkalime, ashtu do të kenë edhe inspektorët, me çka ata do të kenë qasje në onlajn platformën kombëtare...

Do të vendoset arsim për parandalim të korrupsionit për filloristët nëpër shkollat e RMV-së

Nxënësit në shkollat fillore të vendit këtë vit shkollor do të mësojnë edhe përmbajtje për luftën kundër korrupsionit, ka vendosur Qeveria në seancën e sotme, njofton Meta.mk Kabineti qeveritar e ka pranuar Informatën për aktivitetet për zbatim të masave kyçe për pjesën e Antikorrupsionit nga Strategjia për Evropën Juglindore 2020. Menjëherë është ngarkuar Ministrinë për arsim dhe shkencë që, në...

Tualete të adaptuara për higjienë menstruale për vajzat në shkollat në Tetovë dhe Resnjë

Paketat e reja të tualeteve dhe produkteve për higjienë menstruale do të pranojnë rreth 300 nxënës në dy shkolla fillore në Tetovë dhe Resnjë, njofton Meta.mk. Gazetarë për të drejtat e njeriut dhe Instituti i shëndetit publik, me mbështetje të Ambasadës Britanike do të përmirësojnë ambientet e tualeteve, ndërsa qëllimi është që në të ardhmen të bëhet standardizim i të...

Java evropiane e kodimit do të mbahet nga 5 tetor deri më 20 tetor

Që nga viti i kaluar, Ministria  për Shoqëri Informatike dhe Administratë, Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe në bashkëpunim me Fondacionin për internet dhe shoqëri “Metamorfozis”, e kanë mbështetur aktivisht Javën evropiane të kodimit (EU Code Week 2019), e cila mbahet çdo vit në tetor. në lokacione të ndryshme në më shumë vende të Evropës dhe më gjerë, njofton...

Për shkak të gripit, pushimi i nxënësve do të vazhdohet deri më 23 janar

Pushimi i nxënësve do të vazhdohet deri më 23 janar gjegjësisht në vend të datës 18, gjysmëvjetori i dytë për këtë vit shkollor do të filloj më 23 janar. Këtë sot e njoftoi ministri i shëndetësisë, Nikola Todorov si një prej masave për parandalimin e gripit në vend. Krahas vazhdimit të pushimit, si masa janë paraparë edhe dezinfektimi i autobusëve...

Sot fillon provimi i maturës shtetërore

Sot filloi provimi i maturës shtetërore, ndërkaq si lëndë e parë në të cilën do të testohen nxënësit është gjuha amtare. Më 9 qershor do të testohen në matematikë, ndërkaq më 13 qershor në të gjitha shkollat e mesme do të mbahet provimi për gjuhën e huaj. Më 15 qershor nxënësit do të testohet në fizikë, kimi, biologji, biznes, histori,...

Avokati i popullit: Zgjedhjet nuk guxojnë t’i lëvizin maturën dhe testimin ekstern

“Procesi i rregullt mësimor për maturantët përfundon më 20 maj dhe ky ndryshim afatesh për maturën shtetërore paraqet shkelje të rëndë të të drejtave të nxënësve, të cilëve në mënyrë drastike u shkurtohet koha e përgatitjes për këtë provim... Suksesi i maturës shtetërore mund të jetë faktor vendimtar për atë nëse nxënësi do të regjistrohet ose jo në fakultet,...

Testimi ekstern: Lindja u testua komplet, perëndimi pjesërisht bojkotojë

Greva e përgjithshme e punëdhënësve të arsimit, vazhdon kurse anëtarët e SAShK-ut nuk marrin pjesë në testimin ekstern, thotë Jakim Nedelkov, kryetar o SAShK-iut. Grevë ka në të gjithë Maqedoninë. Ne shkojmë në punë, por nuk kryejmë obligimet e punës. Kolegët e SAShK-ut janë në grevë dhe ata në analogji me këtë, nuk do të marrin pjesë në testimin ekstern....

Testimi ekstern dhe greva zhvillohen pjesërisht

Testimi ekstern i gjen të ndara shkollat e mesme. Në Qytetin e Shkupit grupet e para i janë nënshtruar testimit, ndërsa gjatë ditëve në vijim do t’i nënshtrohen edhe grupet e mbetura. Drejtorët e shkollave të mesme të Qytetit të Shkupit theksuan se nuk ka pasur pengesa dhe se testimi është zhvilluar sipas dinamikës së parashikuar. “Gjithë nxënësit janë prezent...

Gjimnazistët e Tetovës nesër rikthehen në shkollë

Pas dy ditë bojkotimi, prej nesër nxënësit e gjimnazit “Kirli Pejçinoviq” sërish dot ë kthehen në shkollë. Për këtë ranë dakord në takimin e djeshëm tek  kryebashkiakja e qytetit Teuta Arifi me Drejtorinë e gjimnazit dhe Këshillit të prindërve. Mësimi, sipas marrëveshjes, nuk do të zhvillohet në barakën e deritanishme, por do të kërkohet zgjidhje e përkohshme, e cila do...