fbpx
Tag: Gordana Jankulloska

tag: Gordana Jankulloska

Jankuloska: PSP edhe milionë hetime le të hap, nuk do ta mbuloj se është e nënshtruar ndaj LSDM-së

PSP mund të hap milionë raste të sajuara që janë prodhim i konstruksioneve, pa kurrfarë prova dhe argumente, por kjo nuk do t’i bëj të vërteta gënjeshtrat e tyre dhe nuk do ta mbulojë faktin se janë të nënshtruar ndaj LSDM-së, shkroi në Facebook ish ministrja e brendshme, Gordana Jankuloska si reagim ndaj hetimeve të fundit të PSP-së, “Tarifa”...

PSP kërkon rastin “Sopot” nga Prokuroria për krim të organizuar

Prokuroria speciale më 4 nëntor nga Prokuroria Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit ka kërkuar t’ia dorëzoj lëndën për rastin “Sopoti”, njoftuan sot nga PSP. “Lënda është kërkuar që të vendosim nëse kjo lëndë bie në kompetencë të PSP-së, duke pasur parasysh bisedën e publikuar nga përgjimet joligjore” thuhet në njoftimin e kabinetit të Janevës. Ndryshe, bëhet...

Të përgjuar kanë qenë Jankulloska, Janakieski, Ahmeti, Thaçi dhe Boshkoski, por jo edhe Gruevski

Ish ministrja e brendshme, Gordana Jankulloska, ish ministri i transportit dhe lidhjeve, Mile Janakieski, kreu i BDI-së, Ali Ahmeti janë pjesë e politikanëve që janë përgjuar në mënyrë joligjore, zbuloi prokurorja speciale, Lençe Ristoska, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve gjatë publikimit të lëndës së sotme “Shënjestra”. Ajo zbuloi se ish kryeministri Nikola Gruevski nuk ka qenë i përgjuar...

Jankulloska kërkoi dhe fitoi anulim të bisedës informative në PSP për shkak të shqyrtimit të provave ndaj saj

Ish ministrja e Punëve të Brendshme, Gordana Jankulloska, pas daljes nga Prokuroria Speciale, ku është dashur të jep dëshmi për rastin “Fortesa”, në të cilin ajo është e akuzuar për prishjen dhe asgjësimin e dy sistemeve me të cilat janë kryer përgjimet e paligjshme, tha se marrja në pyetje është anuluar. Jankulloska, tha se sipas saj, nuk janë plotësuar kushtet...

„Tani çfarë bëjmë?!?“, i shkroi në tuiter Jankulloska ambasadorit të Britanisë së Madhe në vend, Çarlls Garet.

Ish-ministrja e brendshme dhe zyrtar i lartë i VMRO-DPMNE-së në pushtet, Gordana Jankullovska, sot përmes publikimeve të veta në rrjetet sociale “Tuiter” dhe “Fejsbuk” përqesh vendimin e Britanisë së Madhe për dalje nga Bashkimi Evropian. „Tani çfarë bëjmë?!?“,  i shkroi në tuiter ambasadorit të Britanisë së Madhe në vend, Çarlls Garet. https://twitter.com/G_Jankuloska/status/746289977533796352 Jankullovska në profilin e saj në Fejsbuk, nga ana tjetër,...

Nuk ka arrest shtëpiak për Grujovskin, Pop Stefania ia merr pasaportën

Përfundoi marrja në pyetje ndaj Goran Grujevskit në Gjykatën themelore shkupi 1. Gjykatësi i procedurës paraprake ka refuzuar propozimin e Prokurorisë Speciale Publike, e cila kishte kërkuar paraburgim për Grujovski dhe në vend të kësaj atij i është konfiskuar pasaporta. Goran Grujovski është i dyshuar për rastin “Fortesa” për shkatërrim të organizuar të pajisjeve për përgjim në Ministrinë e punëve...

Gjykata kërkon ta dëgjoj “bombën” që të shqiptoj paraburgim për Grujovskin dhe Jankulloskën

Gjykatësja me procedurë paraprake hodhi poshtë kërkesat e Prokurorisë speciale dhe nuk caktoi masën e paraburgimit për Goran Grujovskin si dhe masat e kujdesit për katër të dyshuarit tjerë në rastin “Fortesa”, mes të cilëve edhe ish ministrja e brendshme, Gordana Jankulloska. Gjykatësja Aleksandra Pop- Stefanov e cila vepronte me kërkesë të PSP-së, vendimin e saj e bazon në kompetencën...

Jankulloska nuk ndjehet fajtore, marrja në pyetje ndërprehet pasi gjykatësit i është përkeqësuar gjendja

Gjykata penale e Shkupit nuk vendosi, nëse ish ministres Gordana Jankulloska do t’i merret pasaporta dhe do t’i ndalohet ta lëshoj Shkupin, si e akuzuar në lëndën “Fortesa”. Shkak për këtë është se gjykatësit të cilit i është dhënë lënda, i është përkeqësuar gjendja, edhe atë gjatë marrjes në pyetje të ish ministres, njofton "Meta". Pasi erdhi ndihma e...

Nuk ka paraburgim për Jankulloskën dhe Bozhinovskin- Gjykata refuzoi të gjitha ankesat e Janevës

Gjykata penale e Shkupit refuzoi ankesat e mbetura të Katica Janevës me çka përfundimisht nuk do të ketë paraburgim për Gordana Jankullovskën, Kiril Bozhinovskin dhe dy persona të tjerë të akuzuar në rastin “Titanik”. Vendim të këtillë ka marrë Këshilli penal i Gjykatës Themelore Shkupi 1 në seancën e sotme. Me këtë, praktikisht gjykata refuzon të gjitha ankesat e PSP...

“Titanik” lundron në labirintin e kërkesave – vendime dhe ankesa

Siç u tregua këto ditë, Gjykata penale Shkupi 1 deri në detajin e fundit do ta menaxhoj procedurën dhe do të zvarrit vendimmarrjen lidhur me ankesat e Prokurorisë speciale publike për vendimet e gjykatësit me procedurë paraprake që mos t’u shqiptoj masën e paraburgimit të dyshuarve në rastin “Titanik”. Praktikisht, prej ditës së premte, pas konferencës së PSP, filluan të...

Përfundoi marrja në pyetje e Gordana Jankulloskës në Gjykatën penale

Në gjykatën Penale në Shkup përfundoi marrja në pyetje e ish-ministres së brendshme Gordana Jankullovska. Ajo pas disa orëve  u largua nga gjykata duke shmangur pyetjet e gazetarëve. Ndërkohë në gjykatë ka qenë edhe sekretari i përgjithshëm i Qeverisë, Kiril Bozhinovski. Ndaj të dyve nuk u shqiptua masa e paraburgimit. Jankullovska dhe Bozhinovski në rastin “Titanik” të Prokurorisë Speciale janë...

Prokuroria speciale publike: Gjykata lëshoi rastin të hyjë në histori

“Gjykata Penale e Maqedonisë, tani për tani, lëshoi mundësi që të shkruhet në historinë e Republikës së Maqedonisë. Pasojnë ankesa!”, shkruhet në profilin zyrtar të Prokurorisë speciale. Gjykata themelore Shkupi 1 ku mbrëmë u bë biseda informative e një pjese prej tetë të dyshuarve për parregullsi zgjedhore, tani për tani nuk ka njoftuar zyrtarisht se cili është vendimi i...

Gordana Jankulloska bëhet me titull doktorature në shkencë

Ish ministrja e punëve të brendshme, Gordana Jankulloska u bë doktor shkencash në fushën e sigurisë. Ajo në Fakultetin e Sigurisë në Shkup ka mbrojtur disertacionin në fushën e sigurisë. Ajo në Fakultetin e Sigurisë  në Shkup ka mbrojtur disertacionin e doktoraturës me temë” Metodat bashkëkohore në çrrënjosjen e kriminalitetit trans-nacional ekonomik financiar”. Për avancimin në shkencën dhe titullin e...