Zgjedhja e Tatjana Mihajlovës për kryerëse të detyrës kryetare e Gjykatës Themelore Shkupi 1 nuk paraqet pengesë që ajo të vazhdoj ta udhëheq lëndën lidhur me akuzën e PSP për dhunë para Komunës Qendër në qershor 2013, ku i akuzuar i parë është ish kryeministri, Nikolla Gruevski dhe ish ministri i transportit, Mile Janakievski.

“Sipas rregullave, u.d kryetari mund tĂ« vazhdoj me lĂ«ndĂ«t aktuale qĂ« janĂ« dhĂ«nĂ« pĂ«r procedim” thonĂ« nga Gjykata Penale pĂ«r “Meta”.

Prej atje shtojnĂ« se u.d kryetari mund tĂ« “largohet” nga lĂ«nda konkrete apo ndonjĂ« lĂ«ndĂ« tjetĂ«r, nĂ« tĂ« cilin vepron nĂ«se vet e kĂ«rkon kĂ«tĂ« nga KĂ«shill gjyqĂ«sor, pĂ«r shkak tĂ« angazhimit tĂ« madh.

Mihajlova për u.d kryetare e Gjykatës Themelore Shkupi 1 u emëruar sot në seancën e Këshillit gjyqësor.