Nëntë personat e akuzuar për pjesëmarrje në turmë në dhunën në Kuvend muajin e kaluar, sot morën dënime me kusht. Paraprakisht të gjithë e kanë pranuar fajin duke thënë se pendohen për veprën e tyre. Ata akuzohen për pjesëmarrje në turmë që do të pengoj personin zyrtar në pengimin e kryerjes së detyrës zyrtare.

Të gjithë përveç Dimçe Hristovski- Zhabata, morën dënime me kusht prej 6 muaj burg nëse veprën nuk e përsëritin 1 vit. Hristovski mori dënim me kusht prej 1,5 vite vetëm nëse veprën nuk e përsërit 5 vite.

Hristovski ka vepër kriminale, ka qenë i dënuar me dhjetëra vite burg për vrasje të dyfishtë në Prilep.

Më 27 prill në Kuvend një grup i qytetarëve nga nisma “Për Maqedoni të Përbashkët” u futën në Kuvend ku lënduan disa deputetë, gazetarë dhe qytetarë.