Lideri i LSDM-së, Zoran Zaev nesër në Bruksel do të merr pjesë në darkën joformale të kryeministrave të Ballkanit Perëndimor me përfaqësuesen e lartë për politikë të jashtme dhe siguri, Federika Mogerini, konfirmojnë nga LSDM.

Mogerini javën e kaluar dërgoi ftesë deri tek gjashtë kryeministrat e Ballkanit Perëndimor për darkë në Bruksel, por deri më sot zyrtarisht nuk dihej cili nga Maqedonia do të darkoj me Mogerinin, kryeministri teknik Emil Dimitriev apo kreu i LSDM-së.

Zaev për momentin është mandatar për formimin e qeverisë së re dhe ende nuk është kryeministër, por siç kumtojnë nga kabineti i Mogerinit, ai është ftuar në cilësinë e “të emëruarit për kryeministër”.

Tema kryesore e takimit do të jetë gjendja në rajon pas ngjarjeve të fundit “dhe si të gjithë mund të lëvizin përpara”.

Pas takimit nuk parashihen konferenca shtypi dhe deklarata, por nga zyra e Mogerinit njoftuan se do të dërgojnë kumtesë për detajet e bisedave.