Shumica Parlamentare dje nuk arriti  të siguroi 82 vota për amendamentet kushtetuese dhe me disa pauza të gjata, spikeri TrajkoVeljanovski ndërpreu seancën duke mos precizuar se kur  ajo do të do të vazhdojë .

Burime nga VMRO- DPMNE-ja, sot në mëngjes siç bëmë të ditur, deklaruan se pirtet Ali Ahmeti lideri i BDI-së. Nëse ai është në gjendje të vijë në seancë (pardje u lëndua në aksident), ndryshimet kushtetuese, do të miratohen, mirëpo nëse ai nuk vjen, seanca do të shtyhet për javën tjetër.

Ndërkaq, deputetët e VMRO- DPMNE-së të përkrahur nga partnerët e koalicionit, sot në seancën Kuvendare në të cilën diskutohej për ndryshimet kushtetuese, miratuan amendamentet për deficitin, borxhin publik dhe Këshillin Gjyqësor.

Për amendamentit me të cilin rritet numri i gjykatësve të Këshillit, në të cilin nuk do të merr pjesë ministri i drejtësisë dhe kryetari i Këshillit, votoi edhe deputetja e Partisë Liberale, Roze Topuzova- Karevska.

Deputetët miratuan amendamentin për padi kushtetuese.

Për diskutimin sipas tekstit të amendamenteve  duhet të votojë shumica e deputetëve, kurse për miratimin e amendamenteve kushtetuese duhen dy të tretat e shumicës, po aq edhe për miratimin e Ligjit të Kushtetutës.