fbpx

Komisioni Evropian jep 1,8 milardë euro ndihmon Ukrainën

-

Komisioni Evropian (KE) është e gatshme të ndaj edhe 1,8 miliardë euro për të ndihmuar Ukrainën, deklaroi kryetari i Komisionit Evropian Zhan Klod Junker.

„Solidarizimi me Ukrainën  nuk është histori e zakonshme. Ukraina nuk është vetëm.  Evropa e bashkuar  fuqishëm përkrah Ukrainën dhe programin  reformues  të Qeverisë së saj. Veprimet tona flasin akoma më shumë se fjalët tona” , theksoi Junker në kumtesën e shpallur në selinë e Letonisë, vendit baltik i cili pas Vitit të Ri mori kryesimin e BE-së.

Kjo ofertë për një ndihmë makrofinaciare në formë të huas, duhet të miratohet nga vendet anëtare të BE-së  dhe Parlamenti Evropian. Realizimi i saj do të kushtëzohet me vazhdimin e programit të përpiluar nga FMN-ja dhe realizimin e reformave për të cilat do të do të negociojnë me Komisionin Evropian në Kiev.

Ndihma e re financiareUkrainës duhet t’i ndihmojë  në plan ekonomik dhe atë financiar.

 

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download huawei firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course