Organizata joqeveritare “Civil” sot më orën 12 para Parlamentit do të kërkoj dorëheqjen e Qeverisë për shkak të, siç thonë, mossuksesit për ta zbatuar Marrëveshjen e Përzhinos për tejkalimin e krizës politike.

Nga “Civil” vlerësojnë se termini për zgjedhjet e parakohshme parlamentare patjetër duhet të shtyhet të paktën deri në fund të shtatit sepse, sipas tyre, as nga larg nuk ka kushte korrekte për zgjedhjet e 5 qershorit.

“Anulimi i terminit të zgjedhjeve patjetër duhet të shfrytëzohet për hapa urgjent dhe masa për krijimin e kushteve për zgjedhje të lira. R. së Maqedonisë i nevojiten hapa elementar në gjyqësor, para se gjithashtu për funksionimin pa pengesë të sektorit special në Gjykatën penale që merret me lëndën e dala nga puna e PSP-së. Gjithashtu duhet të ketë kushte optimale nëpër mediat, por edhe në administratë, ekonomi dhe shoqërinë në përgjithësi” thonë nga “Civil”.