fbpx
Tags Civil

Tag: civil

Deri tek “Civil” ka denoncime për shkeljen e heshtjes zgjedhore dhe presione ndaj votuesve

Organizata “Civil” njofton se nga fillimi i heshtjes zgjedhore deri ora 14, pranë tyre kanë arritur rreth 30 raporte nga vëzhguesit si dhe dhjetëra denoncime nga qytetarët, për shkeljen e heshtjes zgjedhore dhe presioneve ndaj votuesve. “Të punësuar në një komunë të Shkupit për momentin në mënyrë të organizuar paraqiten tek votuesit dhe kryejnë agjitacion dhe presion. Të njëjtën ka...

 “Civil”: Vazhdojnë presionet ndaj votuesve, janë denoncuar më shumë se 170 raste

Në periudhën prej 5 deri 8 dhjetor, organizata civile “Civil” ka pranuar më shumë se 600 thirrje nga qytetarë që kanë qenë të brengosur nëse do të kenë mundësi të shfrytëzojnë të drejtën e tyre për votë të dielën në zgjedhjet e parakohshme të 11 dhjetorit. “Civil” sot më ora 13 do të mbaj konferencë shtypi para KSHZ-së, pas të...

“Civil” kërkon partitë t’i njoftojnë burimet e financimit të fushatave

Nga "Civil" theksojnë se në Maqedoni po zhvillohet fushatë shumë e shtrenjtë parazgjedhore ndërsa partitë politike nuk ofrojnë të dhëna për burimet e financimit. "Zhvillohet fushatë e shtrenjtë, jo- transparente, askush nuk e din se prej ku vijnë paratë për fushatat. Ne tentuam t'u dërgojmë kërkesë të gjitha partive, që të tregojnë burimin e financimit. Për fat të keq, nga...

“Civil” kërkon shtyrjen e zgjedhjeve për në shtator

Disa dhjetëra qytetarët të organizuara nga Qendra për liri "Civil" sot para Kuvendit kërkuan zgjedhjet të shtyhen dhe të caktohen për në shtator. Sipas kësaj OJQ-je, në Maqedoni nuk ka kushte për zgjedhje të lira dhe demokratike. "Jemi grumbulluar sot këtu që të tregojmë se kërkojmë zgjedhje të lira e jo zgjedhje fantom, duke keqpërdorur administratën, paratë dhe duke bërë shantazhe....

 “Civil” në mesditë para Parlamentit do të kërkoj anulim të zgjedhjeve

Organizata joqeveritare “Civil” sot më orën 12 para Parlamentit do të kërkoj dorëheqjen e Qeverisë për shkak të, siç thonë, mossuksesit për ta zbatuar Marrëveshjen e Përzhinos për tejkalimin e krizës politike. Nga “Civil” vlerësojnë se termini për zgjedhjet e parakohshme parlamentare patjetër duhet të shtyhet të paktën deri në fund të shtatit sepse, sipas tyre, as nga larg nuk...

Të rinjtë në Maqedoni kanë dozë enorme të autocensurës

Video- kontribute të regjistruara me një numër të madh të qytetarëve të Prilepit, që tregojnë fotografinë objektive për jetën në këtë qytet si dhe për shkeljen e të drejtave të njeriut dhe punëtorit, u prezantuan nga nisma “Drejtësi sociale tani”, në tribunën e hapur, të organizuar nga “(Pa)drejtësi sociale në Prilep”. Sipas organizatorëve, tek qytetarët e Maqedonisë ekzistojnë një dozë...

Nisma “Drejtësi sociale tani” vazhdon karvanin në Manastir dhe Prilep

Lajmet për (pa)drejtësi sociale në qytetin e tyre, qytetarët e Manastirit do të kenë mundësi t’i shikojnë drejtpërdrejtë në Shtëpinë e oficerëve, para përmendores Stiv Naumov më 17 qershor prej orës 20 e 30 ndërsa qytetarët e Prilepit më 18 qershor tek “Kamena Bina” përballë “Reklami” prej orës 20. “Ju bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve të Manastirit dhe Prilepit si...

CIVIL: Arbitraritet dhe veprime të paligjshme të pushtetit

Policia ua konfiskoi telefonat mobilë të arrestuarve dhe të ndaluarve gjatë aksioneve policore kundër demonstruesve që nga 5 maji e këtej. E vetmja që u është thënë është se telefonat do të çohen për ekspertizë. As pas 22 ditëve nuk ka shpjegim për këtë veprim të policisë, reaguan nga Civil. “Sjellja e këtillë është në kundërshtim me Ligjin për procedurë...

Civil : TVM nuk informon dhe injoron referendumin

OJQ-ja “Civil” është e revoltuar nga mënyra se si servisi publik TVM dhe disa mediumeve të caktuara private mbulojnë referendumin në Komunën Qendër për pamjen e QTQ-së. “Me zhgënjim mund të konstatojmë se një pjesë e madhe e mediumeve private që janë nën kontroll të pushtetit, tërësisht injorojnë referendumin. Nëse kjo mund të shpjegohet me qëndrimin e pushtetit, që është...

Civil: LSDM-ja menjëherë të publikojë të gjitha dëshimitë lidhur me korrupsionin

Qendra për Liri, me shumë vëmendje dhe indinjatë e ndjek zhvillimet më të reja të ngjarjeve lidhur me padinë penale dhe arrestimin në kuadër të operacionit policor-politik dhe medial “Puçi”, nën dirigjimin e kryeministrit dhe policisë. Ky është edhe një nga vargu i aksioneve të pushtetit, i cili forcën e vet e praktikon nën, thënë më butë, arsyetime tejet dyshuese....