Ambasadori amerikan në Maqedoni, Xhes Bejli konsideron se është mië që partitë politike dhe të gjitha institucionet të punojnë në mënjanimin e pengesave pë punë normale të Prokurorisë Speciale Publike (PSP), Kuvendi të punojë normalisht dhe të vazhdojë zbatimi i Marrëveshjes së Përzhinës.

“I nxisim të gjitha partitë politike dhe institucionet të punojnë në mënjanimin e të gjitha pengesave për PSP­në. Kjo është shumë me rëndësi për vendosjen e përgjegjësisë për përgjimin dhe bisedat të cialt dolën prej tij. Siç tha dje BE, përgjegjësia e partive është që të vazhdojnë me zbatimin e Marrëveshjes së Përzhinës dhe ta lëvizin vendin drejt BE-së dhe NATO-s” tha Bejli.