fbpx

Со законски измени ќе се овозможи производство на органско и ароматизирано вино

-

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство преку Единствениот национален електронски регистар на прописи објави дека подготвува измени на Законот за виното.

„Со предлог законот се регулира воведување на нови производи во рамки на законот (органско вино, ароматизирани вина и пијалаци кои се базираат на вино), како и дефинирање на условите за производство на вино кај мали винарии и физички лица производители на вино“, пишува во образложението.

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
udemy free download
download intex firmware
Free Download WordPress Themes
udemy course download free