Шорткат: Над 3.800 смртни случаи годишно поради аерозагадувањето во земјава

Шорткат се емитува вечерва во 19:00 часот на сите наши канали на социјалните мрежи

Загрижувачки податоци од Институтот за јавно здравје. Во Македонија годишно има над 3.800 смртни случаи кои можат да се препишат на аерозагадувањето. Повеќе за извештајот дознајте во новата епизода на „Шорткат“.

Во вестите за млади, кои од оваа епизода се со освежен визуелен идентитет, ви носиме информации за студентите и партиципацијата што тие (ќе) ја плаќаат на УКИМ, за годинешното издание на „Глобал Гејм Џем Скопје“ и за повиците дипфејкот да се прогласи за кривично дело во САД.

Шорткат се емитува вечерва во 19:00 часот на сите наши канали на социјалните мрежи.