Романот „Ние сме лудаци“ од Сашо Кокаланов ќе биде промовиран вечерва во клуб-ресторанот МКЦ во 20 часот.

Промотори се Оливера Ќорвезироска, Сашко Насев и Ѕвездан Георгиевски, кои за романот ќе кажат дека е политичко-сатиричен, исконструиран и нестварен речиси колку и животот.

Сашо Кокаланов (38) е новинар, драматург и романсиер. Пишува сатира и колумни за повеќе медиуми.

Автор е на три романи: „Самецот“ (2003), „Ноќ на железничката станица во Розендал“ (2004) и „Изабела, Исмаела и јас“ (2004).