Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека 29 април 2019 година (понеделник), вториот ден на Велигден според православниот календар е неработен ден за сите граѓани.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, на граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија им го честита големиот христијански празник Велигден.