Согласно комуникацијата остварена со надлежните служби, македонската амбасада во САД до овој момент нема сознанија за македонски државјани зафатени од катастрофалните поплави во Хјустон и околината, причинети од ураганот „Харви”, соопшти денеска Министерството за надворешни работи.

Од таму додаваат дека македонската амбасада во САД е во контакт со официјалните служби, одговорни за справување со природната катастрофа, за какви било нови информации.

Македонски граѓани кои евентуално се зафатени од ураганот „Харви” можат да ја контактираат македонската амбасада во САД на телефоните 00 1 202 390 7418 и 00 1 202 667 0501.