Екстремистичката организација Исламска држава егзекутирала 15 свои членови во близина на сирискиот град Рака, соопшти Сирискиот центар за надзор на човековите права со седиште во Лондон.

Како што соопштија од Сирискиот центар, Исламска држава претходно уапсила 35 членови на ИД во Рака, поради загинувањето на Абу Хиџа ел Тунизи, висок раководител на ИД. Ел Тунизи загина минатата среда во воздушен напад.