Научен форум, насловен „Климатските промени и Македонија“, во организација на Институтот за животна средина и здравје, ќе се одржи денеска на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

На форумот ќе присустува и ќе се обрати министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири.