Гласањето на избирачкото место 2901 во општина Чаир, каде се врши прегласување на вториот круг од локалните избори се одвива непречено, а до 13 часот на гласање излегле 20,86 отсто од запишаните избирачи.

Како што соопшти портпаролката на Државната изборна комисија, Љупка Гугучевска, до 13 часот од вкупно запишани 719 избирачи на гласање излегле 150, односно 20,86 отсто.

Гугучевска потсети дека гласачите на кои им е повредено гласачкото право имаат можност да достават приговор до ДИК во рок од 24 часа, но досега до ДИК не е доставен ниту еден ваков приговор.

Граѓаните исто така можат изборните неправилности да ги пријават на бесплатната телефонска линија на ДИК, односно на 0800 555 44.