fbpx

Дали психолозите можат да ги откријат нашите тајни на други луѓе?
(ВИДЕО)

Во новата епизода на емисијата „Шорткат“ коментираме дел од најпознатите митови за менталното здравје и посетата на психолог. Во неделната епизода на вестите за млади ја носиме и веста за дигиталната апликација и алатка за асистивна технологија „Сиборд“, за јавниот настан „Блокирај ја омразата. Сподели љубов!“ што изминатив викенд се одржа во Градски парк, како и за Неделата на женското здравје.

Нова мобилна апликација за деца „Стоби Еду“ за прикажување на наследството на локалитетот Стоби

Потребата на децата да им се прикаже богатото културно наследство со кое располага Археолошкиот локалитет Стоби беше мотив да се продуцира новата мобилна апликација...

Паметна инвалидска количка која се управува со окото – проект на младите херои Мартин, Давид и Благојче

„From Zero To Hero“ (Од нула до херои) – вака гласи името на тимот кој сè почесто се среќава во медиумите, а од кој...

Студенти од ФЕИТ креираа алатка „Говорко“ за полесна комуникација на децата со попречен говор

Неколку студенти од Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) во соработка со експертите од Здружението „Отворете ги прозорците“ и Здружение за рана стимулација,...

ФИТР: Пет пилот општини ќе може електронски да плаќаат сметки кон општината и јавните претпријатија

За полесен пристап и поквалитетни услуги на локално ниво преку развој на дигитални алатки и решенија, Фондот за иновации и технолошки развој и УНДП...

Ученици од Дебар, Струга и Карбинци победници на онлајн натпреварот по кодирање со уредот „Микро:бит“

Учениците Ермира Оручоска и Сеад Рустемоски при основното училиште „Ристо Ристески“ од с. Долно Косоврасти го изготвија проектот наречен „Правосмукалка Мирина в1.0“, под менторство на наставникот Ристо Коларовски...

Првиот комерцијален летечки автомобил доби дозвола за користење на улиците во Европа

Холандската компанија PAL-V, која работи на изработка и развивање на модели на летачки автомобили, објави дека нејзиниот прв комерцијален модел наречен Liberty (Слобода) ги...

Во Полошкиот регион не се презема ништо за унапредување на правата на жртвите на семејно насилство

Здружението за психотерапија и советување „Кортекс“ - Тетово во соработка со Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство презентираше наоди од спроведеното...
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free
download coolpad firmware
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free