This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Tue Jul 17 11:54:02 2018 / +0000 GMT

ВМРО-ДПМНЕ: Владата стопи 126 милиони евра од девизните резерви
Во рок од два месеци, владата на СДС стопи 126 милиони евра од девизните резерви и се задолжи повеќе од 100 милиони евра само на основа на државни хартии од вредност, изјави на прес-конференција Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ.

Таа додаде дека со ребалансот на буџетот ќе се зголеми долгот за дополнителни 150 милиони евра.

- Со расипничкото и неодговорно работење, владата на СДС дневно ја задолжува државата за повеќе од 1,5 милиони евра, а притоа нема никаков ефект, нема проекти, нема почнување или довршување на канализации, водоводи, училишта, градинки, патишта... Ниту министерот за задолжување, Тевдовски, ниту Зоран Заев не даваат логично објаснување која е целта на повлекувањето на 126 милиони евра од девизните резерви или зошто се издаваат повеќе од 100 милиони евра државни хартии, многу повисоки износи од износите доспеани за исплата - изјави Кузмановска.
Post date: 2017-08-11 14:53:08
Post date GMT: 2017-08-11 12:53:08
Post modified date: 2017-08-11 14:53:08
Post modified date GMT: 2017-08-11 12:53:08
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com