Премиерот Зоран Заев денеска се сретнал со рабинот Ендру Бејкер, директор за меѓународни еврејски работи во Американскиот еврејски комитет (AJC).

Заев и Бејкер најавиле поддршка за одржување на комеморација по повод 75-годишнината од депортацијата на Евреите, што ќе се одржи следната година.

Премиерот истакнал дека еврејската заедница е значаен дел од традицијата и од историјата на државата и дека Владата ќе продолжи да го поддржува концептот едно општество за сите.