Во недела Скопје ќе биде домаќин на пливачки натпревар за млади пливачи и лица со атипичен развој

фото: Atlas Winter Cup

Оваа недела, на 11 декември, во Скопје ќе се одржи интернационалниот пливачки натпревар за млади женски и машки пливачи и лица со атипичен развој „Atlas Winter Cup“. Организатори на настанот се Здружението на граѓани Спортско друштво „ИТК Македонија“ и пливачкиот клуб „Атлантида“.

Целта на натпреварот е да се мотивираат сите млади кон инклузивност и заедничка соработка.

„Следејќи го основното право на среќа за сите деца и инклузивност на децата со атипичен развој и инвалидизираните лица, овој уникатен настан е од големо значење за социјалниот развој на нашето општество“, велат организаторите на „Atlas Winter Cup“.

Меѓународниот пливачки натпревар ќе се одржи на базенот „Борис Трајковски“ и ќе започне во недела во 11 часот.