Во Cineplexx ќе се прикажат шест македонски филма од 12 до 18 ноември

Photo by Felix Mooneeram on Unsplash

Cineplexx денеска објавија дека во нивните кина ќе се одржува „Есен на македонски филмови“. Станува збор за серија на филмски прикажувања што ќе се одржат од 12 до 18 ноември, при што ќе се емитуваат шест македонски филмови. Листата на филмови кои ќе се емитуваат се: „Стела“, „Хомо“, „ТМ“, „Ема“, „Врба“ од Милчо Манчевски и „Медена земја“, која што беше номинирана за 2 Оскари минатата година.

Билетите со намалена цена ќе можат да се набават од дома поради превенција за ширење на ковид-19. Одржувањето на филмските проекции е со задолжителна примена на мерките за заштита од ковид-19 што се однесуваат за кино салите.