fbpx
Таг: раси на кучиња

таг: раси на кучиња

Домашните некастрирани кучиња напаѓаат многу повеќе отколку бездомните

Според неодамнешните статистики за каснување од кучиња, во 2022 година имало речиси 100 милиони каснувања од кучиња ширум светот, а приближно 10 милиони се случиле во САД. Од сите возрасни групи, помалите деца имале поголема веројатност да бидат каснати од кучето на соседот или пак од семејното куче отколку возрасните луѓе. Ова се вели во анализа на адвокатската канцеларија на...

Тенденциозно се прикажува студија за да се „докаже“ дека маските не спасуваат животи

Во оваа објава се пропушта контекстот, притоа не се наведуваат битните огради кои ги ставаат и самите автори во студијата, а се тврди дека маските не заштитуваат од инфекција...