fbpx
Таг: потврди

таг: потврди

МЗ:Вакцинираните граѓани имаат повеќе опции да потврдат дека се вакцинирани

Министерството за здравство (МЗ) информира дека на вакцинираните граѓани на располагање им се ставени повеќе опции со кои може лесно да стигнат до документ дека се вакцинирани. Од вчера, во угостителски објекти или на други настани каде има повеќе од 30 луѓе, дозволен е влез само за граѓани кои се вакцинирани со две дози вакцина или пак примиле една доза...

Дванаесет нови лица се тестираат дали имаат корона вирус

На Клиниката за инфективни болести има седум пациенти со корона вирус и сите се со стабилна состојба и со лесна клиничка слика. Во моментов се тестираат 12 пациенти, двајца на Клиниката кои имале знаци за грип, а и двајцата патувале во Италија и дошле овде пред пет дена, информира министерот за здравство, Венко Филипче. - Осум други лица од Дебар...

МВР издава потврди на граѓаните за документи кои не го содржат новото име

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека до целосната промена на сите документи, почна со издавање потврди на граѓаните за документите што порано се издадени од министерството, кои не го содржат новото име на државата Република Северна Македонија. „Со овие потврди се валидизира важноста на документите што се презентираат во странство. Потврдите се со нов печат и новото име...

Кривичен не издава потврди за неосудуваност на кандидатите за градоначалници, системот не работел

Вршителот на должноста претседател на Онсовниот суд суд во Скопје, Стојанче Рибарев, во петокот минатата недела ја известил Државната изборна комисија (ДИК) дека автоматизираниот компјутерски систем за управување со судските предмети (АКМИС) не работи, поради што судот не може да се издава потврди за неосудуваност на кандидатите за градоначалници. Инаку, од АКМИС се црпат подаотците за потврдите и за уверенијата...

Кривичниот суд од 1 јуни воведува едношалтерски систем за потврди и уверенија

Сите уверенија и потврди од казнена и кривична евиденција од 1 јуни ќе се поднесуваат и издаваат на еден шалтер во зградата на Кривичниот суд, соопшти денеска Основниот суд Скопје 1. „Уверенија дека не е изречена забрана за вршење на професија, дејност или должност, како и другите уверенија од прекршочната евиденција кои досега се поднесуваа и се издаваа во Одделот...

Само во листите на ВМРО-ДПМНЕ немало грешки

ВМРО-ДПМНЕ е единствената партија чии кандидатски листи ги потврди ДИК на денешната седница затоа што поднесени биле неопходните документи, а биле запазени и сите формалности за шесте изборни единици. ДИК констатираше дека двете други партии, Народно движење и Социјалдемократска партија, доставиле кандидатски листи со низа неправилности. Во листите нема соодветна застапеност на жените, нема симбол на партиите, потврда за неосудуваност, изјавите не...

МВР и вчера не издало потврди на бегалци

Министерството за внатрешни работи и во текот на вчерашниот ден не издало потврди за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на странски државјани. Од почетокот на годината издадени се вкупно 89.623 потврди на странски државјани, а најбројни се државјаните на Сирија 44.734. Од први јануари до вчера до Секторот за азил барање за признавање на...

Вчера издадени потврди на 132 мигранти

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 132 мигранти. Од нив, според државјанството, 126 лица се со потекло од Сирија, а шест се ирачки државјани. Според МВР, од мигрантите на кои вчера им биле издадени потврди, 34 се мажи, 33 жени, а 65 се деца што го придружуваат носителот...

Вчера издадени потврди на 375 мигранти

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 375 мигранти. Од нив, според државјанството, 334 лица се со потекло од Сирија, а 41 се ирачки државјани. Според МВР, од мигрантите на кои вчера им биле издадени потврди, 115 се мажи, 91 жена, 168 деца што го придружуваат носителот на потврдата...

Издадени потврди на 293 мигранти

Министерството за внатрешни работи во изминатите 24 часа издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил на 293 мигранти. Според државјанството, потврди се издадени на 241 државјанин на Сирија и на 52 државјани на Ирак, додека нема издадено потврди на државјани на Авганистан. Од први јануари до вчера издадени се вкупно 89.116 потврди на мигранти.  

МВР вчера издало потврди на 179 мигранти

Министерството за внатрешни работи во изминатите 24 часа издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил на 179 мигранти. Според државјанството, потврди се издадени на 150 државјани на Сирија и на 29 државјани на Ирак, додека нема издадено потврди на државјани на Авганистан. Од први јануари до вчера издадени се вкупно 88.823 потврди на мигранти. Во изминатото деноноќие...

МВР вчера издало потврди на 458 мигранти

Министерството за внатрешни работи во изминатите 24 часа издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил на 458 мигранти. Според државјанството, потврди се издадени на 357 државјани на Сирија и на 101 државјанин на Ирак, додека нема издадено потврди на државјани на Авганистан. Од први јануари до вчера издадени се вкупно 88.328 потврди на мигранти. Во изминатото...

МВР вчера издало потврди на 210 мигранти

Министерството за внатрешни работи во изминатите 24 часа издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 210 мигранти. Од нив, според државјанството, 158 биле со потекло од Сирија, додека другите 52 мигранти биле ирачки државјани. Од почетокот на годината до вчера, според податоците на МВР, низ земјава поминале вкупно 87.840 мигранти, на кои им биле издадени потврди за...

Вчера издадени потврди на само 92 мигранти

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 92 мигранти. Според МВР, потврди се издадени на 79 сириски и на 13 ирачки државјани. Од мигрантите на кои вчера им биле издадени документи, 30 биле мажи, 22 жени и 40 деца што го придружуваат ностителот на потврдата. Од 1 јануари заклучно со...

МВР вчера издало потврди на 574 бегалци

Министерството за внатрешни работи во изминатите 24 часа издало потврди на вкупно 574 странски државјани за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил. Според државјанството, потврди се издадени на 489 државјани на Сирија и на 85 државјани на Ирак, но не се издадени потврди на државјани на Авганистан. Од први јануари до вчера издадени се потврди на вкупно 87.036...

МВР вчера издало потврди на 616 бегалци

Министерството за внатрешни работи во текот на изминатите 24 часа издало потврди на вкупно 616 странски државјани за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил. Според државјанството, потврди се издадени на 393 државјани на Сирија и на 223 државјани на Ирак, додека нема издадено потврди на државјани на Авганистан. Од почетокот на годината до вчера, издадени...

МВР вчера издало потврди на 714 бегалци

Министерството за внaтрешни работи во изминатите 24 часа издало потврди за искажана намера за поднесување барање за признавање право на азил на вкупно 714 странски државјани. Според државјанството, потврди се издадени на 500 државјани на Сирија и на 214 државјани на Ирак, а нема издадено потврди на државјани на Авганистан. Од први јануари до вчера издадени се вкупно 85.846 вакви потврди...

МВР вчера издало потврди на 773 мигранти

Во последните 24 часа, Министерството за внатрешни работи издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 773 мигранти. Според државјанството, 611 потврди се издадени на лица со потекло од Сирија, 160 на државјани на Ирак и две на лица од Авганистан. Како што информираат од МВР, од лицата на кои вчера им се издадени вакви документи, 219 се мажи,...

Вчера издадени потврди на само 372 мигранти

Во последните 24 часа, Министерството за внатрешни работи издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 372 мигранти. Според државјанството, 250 потврди се издадени на лица со потекло од Сирија, 113 на државјани на Ирак и 9 на лица од Авганистан. Како што информираат од МВР, од лицата на кои вчера им се издадени вакви документи, 104 се...

МВР вчера издало потврди на вкупно 799 мигранти

Министерството за внатрешни работи, во текот на вчерашниот ден издало потврди за искажана намера за барање азил на вкупно 799 мигранти. Според државјанството, најголем број потврди им се издадени на лица со потекло од Авганистан, вкупно 476, потоа 234 на државјани на Сирија и 89 на лица од Ирак. Од 1 јануари, заклучно со вчерашниот ден, според податоците на МВР,...

Дивата депонија во Никуштак повеќе од две децении ги труе граѓаните, ветувањата за нејзино расчистување не се реализираа

Повеќе од две децении нема решение за расчистување на депонијата во село Никуштак во општина Ликово. Жителите изгубиле надеж дека овој проблем ќе се реши и и понатаму се...