fbpx
Таг: недоследно

таг: недоследно

Ако се знаеле грешките, тие требало да бидат исправени до изборите

Изјавата на потпретседателката на СДСМ, Сања Лукаревска, иако искрена и можеби вистинита за тоа каде се лоцирани грешките во СДСМ за лошиот резултат, сепак е недоследна. И од аспект што тоа се соопштува во текот на самата изборна кампања и помеѓу два круга, и од аспект што како потпретседателка на партијата можела да влијае тие грешки да се исправат...

Бројот на затворени субјекти за 1,5 години е околу 10, а не 12 илјади, но повеќе се новоотворени отколку затворени

ВМРО-ДПМНЕ наведува дека бројот на затворени компании за 1,5 години бил над 12 илјади. Но не го наведува изворот. Ниту наведува колку во меѓувреме се отвориле. Бројот на затворени субјекти, каде што спаѓаат и компаниите во 2021 и 2022 година според ЦРМ е над 10, а не над 12 илјади субјекти (и компании). Освен ова ако се земе вкупната...

Минчев, поради злоупотреби, најави укинување на балансерот

Министерот за јавна администрација Горан Минчев најави укинување на балансерот. Како причина за ова, тој рече дека балансерот во минатото бил предмет на злоупотреби. „Имавме случаи каде етнички Македонци се...