fbpx
Таг: мобилен интернет

таг: мобилен интернет

Македонците поопуштено ќе користат интернет во ЕУ – роамингот поевтини за третина

Од 1 октомври стартуваше примената на пониските цени во просек за една третина од цената која што сега ја плаќаат македонските граѓани за мобилен интернет преку роаминг кога патуваат во европските земји. Од Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) информираат дека започнало намалувањето на цените за дата податоци во роаминг на Северна Македонија со земјите од ЕУ. „Намалувањето на...

Македонски Телеком и А1 изедначени во процентот на мобилни корисници

Во четвртиот квартал на 2022 година, најголемите мобилни оператори Македонски Телеком и А1 Македонија биле изедначени според бројот на мобилни корисници, односно секој од нив има по 47,83 отсто од корисниците на мобилната телефонија, кои во последното тромесечје на минатата година биле вкупно 1.932.871, се дознава од најновиот квартален извештај на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК). Од вкупниот број корисници...

Уапсени десетмина што нелегално продавале медицински канабис

Десет лица се уапсени во четири градови низ земјава во акција за сузбивање на организирана криминална група која била инволвирана во организирање, набавка, продажба и пуштање во промет на...