fbpx
Таг: македонски музичари

таг: македонски музичари

АЛАРМ фестивалот ќе се одржи во Охрид од 31 јули до 2 август, ќе настапат над 100 македонски музичари

Над 100 македонски музички уметници ќе настапат на АЛАРМ фестивалот, којшто ќе се одржи од 31 јули до 2 август на фудбалскиот стадион „Билјанини извори“ во Охрид. Познати бендови и музичари од земјава ќе настапат за време на големиот национален празник Илинден, најавуваат организаторите на фестивалот. На 31 јули, предвидено е да настапат Галоски, Слаткаристика, ЛД Пистолеро & Гоце САФ...

Кликни Subscribe на YouTube на омилениот изведувач, #1000subscribersmk за поддршка на македонските музичари

Македонските музичари се една од најпогодените групи од ковид-19 пандемијата во изминатиов период. ВБУ Музички регистар ја отпочна иницијативата за поддршка на лицата кои создаваат и изведуваат музика во земјава, промовирајќи ја идејата граѓаните да кликнат Subscribe (да се претплатат) на YouTube каналот на нивните омилени изведувачи. Заедно со редовното преслушување на песните на YouTube каналите на членовите на...

Изложба на фотографии од македонски џез-музичари „Џезтетика“ во Домот на младите во Белград

Во главниот хол од Домот на младите во Белград денеска ќе биде отворена изложбата „Џезтетика“ на Татјана Ранташа, во организација на здружението Номад-Арт Скопје. Изложбата се состои од 35 црно-бели фотографии од различни генерации македонски музичари, на кои Ранташа работела во изминатите 15 години. Ќе бидат прикажани фотографии од музичари како Влатко Стефановски, Џијан Емин, Гоце Стевковски, Џоле Максимовски, Георги...

Згрижувањето на уличните животни останува на поразително ниво

Светскиот ден на животните (4 Октомври) се одбележува со цел да се подобрат стандардите за благосостојба на животните. Но, додека глобално движење се стреми кон создавање свет во кој...