fbpx
Таг: иницијантива

таг: иницијантива

Светските граѓански здруженија покренаа „Интернет социјален форум“

Дваесет и четири меѓународни граѓански организации во  Женева формираа „Интернет социјален форум“ (Internet Social Forum), кој има цел да треба да биде алтернатива на „Светската мрежна иницијатива“ (Net Mundial Initiative), формирана на минатогодишниот Светски економски форум, кој во август се одржа во Бразил. Иницијаторите бараат итно да се обрне внимание на сè поголемата централизација и социо-политичка контрола на интернетот, истакнувајќи дека...

Македонија ќе донира зимска опрема за украинските војници

Македонската влада на денешната седница донесе одлука за донација на зимска опрема кон Министерството за одбрана на Украина. Станува збор за ветровки, џемпери и ќебиња кои се донација од...