fbpx
Таг: градба

таг: градба

Во јуни се издадени 274 одобренија за градење

Во јуни се издадени 274 одобренија за градење што е за 47,3 проценти повеќе во однос на истиот месец од претходната година, објави Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 4.405 372.000 денари што е за 52,9 проценти повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Од вкупниот број на издадени одобренија за градење,...

Во февруари се издадени 335 одобренија за градење

Во февруари годинава се издадени 335 одобренија за градење, што е за 48,2 отсто повеќе во однос на истиот месец од претходната година, објави Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 5.872.239.000 денари, што е за 228,3 отсто повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Од вкупниот број издадени одобренија за градење, 197...

Зголемен бројот на одобренија за градба во ноември во однос на истиот месец од 2014 година

Во ноември 2015 година се издадени 318 одобренија за градење, што е за 13,2 проценти повеќе во однос на истиот месец од претходната година, објави Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 5.981.924.000 денари, што е за 66,1 отсто повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Од вкупниот број издадени одобренија за градење,...

Во август се издадени 206 одобренија за градба, што е за 32,9 проценти повеќе од лани

Во август се издадени 206 одобренија за градење, што е за 32,9 проценти повеќе во однос на истиот месец од претходната година, објави Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 3.616.289.000 денари, што е за 299,8 проценти повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Од вкупниот број издадени одобренија за градење, 111 (53,9 проценти)...

Во јуни издадени 186 одобренија за градба, 10 проценти повеќе од истиот период лани

Во јуни се издадени 186 одобренија за градење, што е за 10,1 отсто повеќе во однос на истиот месец од претходната година, објави Државниот завод за статистика. Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 2.880.672.000 денари, што е за 49 проценти повеќе во однос на истиот месец од претходната година. Од вкупниот број издадени одобренија за градење, 116 (62,4 проценти) се наменети...

Регистрирани 1.075 бесправно изградени објекти

Според податоците на Државниот завод за статистика, во текот на 2014 година, на територијата на Македонија се регистрирани 1.075 бесправно изградени објекти. Според видот на објектот, бесправно се изградени 196 објекти за домување (18,2 проценти), 176 доградби, надградби и адаптации (16,4 проценти), 74 деловни објекти (6,9 проценти), 80 гаражи (7,4 проценти), 145 огради (13,5 проценти), 12 скалила (1,1 процент), 45  тераси...

Од денеска евтина струја од 13 до 15 часот

Од денеска, 1 декември, се враќа евтината тарифа на струјата за просечна потрошувачка на електрична енергија во блок 1 и 2. Со тоа, граѓаните ја добиваат можноста за евтина...