Jetë në Maqedoni për të gjithë. Prej sot ky është obligimi jonë i përbashkët. Kjo nuk është fundi i betejës për jetën që e zgjodhëm. Ky është vetëm fillimi, ka thënë lideri i LSDM-së, Zoran Zaev në fillim të kongresit të 22-të të partisë që është mbajtur sot në hotelin “Aleksandar Palace”.

“Prej sot, para nesh hapet një fushë e madh për ripërtëritjen e shoqërisë dhe jetëve tona. Patjetër duhet të fokusohemi në atë që na bashkon e jo në atë që na ndan. Dallimet janë forca jonë dhe me gjithë fuqinë time do të luftoj kundër ndasive që e dobësuan shoqërinë. Së bashku mundemi”, ka deklaruar Zaev.

Lideri i LSDM-së nga delegatët e pranishëm kërkoi që të jenë të përgjegjshëm sepse, siç tha, sfida është historike.

“Së bashku me shkatërruar regjim me stilograf dhe fjalë. Besoj që ndërgjegjja jonë për partinë dhe qytetarët është në nivel të lartë. Të mos lejojmë të udhëhiqemi nga pasionet e ulëta politike pa marrë parasysh mes nesh apo mes kundërshtarëve tanë politike”, ka shtuar Zaev.

Në mesin e të pranishmëve ishte edhe ish presidenti dhe kryeministri i shtetit, Branko Cërvenovski i cili mori një duartrokitje të fuqishme nga të pranishmit.