fbpx
Tag: оставка

tag: оставка

“Nuk e ke larg burgun Nikolla”, porositën qytetarët në protestën e sotme para Qeverisë

Qetë përfundoi edhe protesta e sotme e qytetarëve të cilët kërkuan dorëheqjen e presidentit Gjorgje Ivanov dhe tërheqjen e vendimit për falje. Destinacioni final i protestuesve edhe sot ishte para Qeverisë, por këtë herë nuk hodhën ngjyrë, por vetëm brohoritnin "Nuk e ke larg burgun Nikolla", "Mafia në robëri", "Dorëheqje" dhe "Do të jepni llogari"... Disa protestues vizatuan yll në trotuar...

Gruevski edhe më tej është kryeministër- në internet

Ish kryeministri i R. së Maqedonisë, Nikolla Gruevski edhe pse i është konstatuar dorëheqja nga ana e kryetarit të Kuvendit, Trajko Veljanovski, në internet edhe më tej “është kryeministër”. Gruevski edhe më tej figuron si kryeministër thuajse në të gjitha faqet zyrtare të internetit si dhe në faqen zyrtare të Qeverisë, edhe pse ai tani është vetëm lider i VMRO...

Kuvendi konstatoi dorëheqjen e Gruevskit, LSDM lëshoi seancën

Kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanovski konstatoi dorëheqjen e kryeministri Nikolla Gruevskit për mandatin e tij si qeveritar. Tani ish kryeministri Gruevski nuk e shfrytëzon mundësinë ligjore për ta sqaruar dorëheqjen. Pas fjalimit të Veljanovskit, në mënyrë procedurale fjalë kërkoi koordinatori i grupit të deputetëve të LSDM-së, Goran Sugarevski. “Qytetarët maqedonas 10 vite prisnin që të bie koka e këtij regjimi dhe...

Gruevski nesër do të dorëzoj dorëheqjen në Kuvend

Kryeministri Nikolla Gruevski në fjalimin e tij për opinion, njoftoi se nesër deri te kryetari i Kuvendit, Trajko Veljanovski do të dorëzoj dorëheqjen e tij nga funksioni i kryeministrit. “Nesër deri te kryetari i Kuvendit do të dërgoj letër me dorëheqjen time nga posti i kryeministrit të Qeverisë, që do të aktivizohet 100 ditë para zgjedhjeve. Dorëheqja është pasqyrim i...

Për zgjedhje më 24 prill, Gruevski më së voni deri nesër duhet të jep dorëheqje

Më 3 janar kryeministri Gruevski njoftoi se do të jep dorëheqje para 15 janarit që të mund të zbatohet Marrëveshja e Përzhinos. “Në përputhje me marrëveshjen, më 15 janar do të caktohet qeveria e re me kryetar për organizimin e zgjedhjeve. Më herët do të jap dorëheqje kuptohet, ndërsa kush do të jetë personi që do të jetë kryetar qeverie...

Tri dorheqje në Qeverinë e Gruveskit

Tre ministri të kryeministrit Nikolla Gruevski sot dhanë dorëheqje  nga postet e tyre. Ministri i punëve të brendshme Mitko Çvakov, ministri i punës dhe politikës sociale Dime Spasov dhe zëvendësministrja e shoqërisë informatike dhe administratës Marta Arsovska- Tomovska, në përputhje me Marrëveshjen e Përzhinos sot në Kuvend kanë dorëzuar dorëheqjet e tyre. Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot pranoi propozimet...

LSDM përshëndeti përpjekjen e Han për zgjidhjen e krizës

Qëndrimet e LSDM në lidhje me takimin e mbajtur janë prezantuar në deklaratat e funksionarëve partiak dhe në njoftimet zyrtare të partisë, reagojnë nga LSDM me njoftim. Nga partia thonë se rrjedha dhe epilogu i takimit të mbajtur në Bruksel, kanë shkaktuar komente, spekulime dhe dezinformata të ndryshme në mediume dhe opinionin e gjerë në Maqedoni. “Edhe njëherë përshëndetim përkushtimin...

Jep dorëheqje edhe dretiori ekonimik i FSShM-së

  Sot dha dorëheqje edhe drejtori tjetër i FSShM-së, Xhemail Mehazi informoi televizioni “Alsat M”. Mehazi deklaroi se dorëheqjen e jep  për  përgjegjësi morale lidhur me vdekjen e Tamra Dimovskës.

Maja Paranxhieva- Zmejkova dha dorheqjen: nuk jam burokrat i ftohtë

Para protestës së sotme ku kërkohej përgjegjësi nga institucionet për vdekjen e Tamarës së vogël, dorëheqje kanë dhënë drejtoresha e Fondit të Sigurimit Shëndetësor, Maja Parnaxhieva – Zmejkova. Ajo në fjalimin e saj para opinionit tha se veten e saj e llogarit si person me emocione, dhe jo një burokrate e ftohtë dhe se të gjitha sulmet e kanë...

Ademi dhe Ristovski të japin dorëheqje ose Malçeski do t’i padis

Risto Malçeski, profesor në FON, kërkon ministri i arsimit, Abdylaqim Ademi dhe zëvendësi i tij, Spiro Ristovski, të japin dorëheqje nga postet e tyre. Reagimi i profesorit është i nxitur nga shkresa të cilën Ministria e arsimit e ka dërguar deri tek FON me kërkesë që të prononcohen për provimin shtetërorë. Profesori thotë se ky pushtet i ka shkaktuar...

Deputeti Goran Mileski kërkojë dorëheqjen e drejtorit te spitalit të Manastirit.

Nënkryetari i PLD-së dhe deputeti, Goran Mileski, kërkuan dorëheqjen e drejtorit të spitalit të Manastirit, Vasil Najdovskit. Milevski konsideron se drejtor i spitalit është përpjekur të fsheh te vërtetën për mungesë të reagensave për hulumtim të gjëndrës tiroide, dhe fajin për gjendjen e rendë të spitalit të Manastirit ja hedhë mjekëve të mjekësisë nukleare....