fbpx

Ademi dhe Ristovski të japin dorëheqje ose Malçeski do t’i padis

-

Risto Malçeski, profesor në FON, kërkon ministri i arsimit, Abdylaqim Ademi dhe zëvendësi i tij, Spiro Ristovski, të japin dorëheqje nga postet e tyre. Reagimi i profesorit është i nxitur nga shkresa të cilën Ministria e arsimit e ka dërguar deri tek FON me kërkesë që të prononcohen për provimin shtetërorë. Profesori thotë se ky pushtet i ka shkaktuar dëm të madh sistemit arsimorë. Në letrën në të cilën Malçeski iu drejtohet Ademit dhe Ristovskit, thotë se nga shkresa e MASh-it del se studentët do t’i nënshtrohen provimit shtetërorë edhe në raundin e dytë edhe në atë të tretin të studimeve, ndërsa sipas tij, kjo është manipulim i opinionit me pohimin se do testimi do të jetë për vitin e dytë dhe të katërt. Malçeski konsideron se kjo është përpjekje për vendosjen e “vezës qyqare”.

-Pas reagimeve në opinion u tha se provimi nuk do të vlejë për studentët që do të regjistrohen tani, që nuk është e saktë. Kështu, studentët që këtë vit akademik përfundojnë ciklin e parë, gjatë vazhdimit të tyre të studimeve në ciklin e dytë kryejnë regjistrim të ri të konkursit të ri, dhe prej këtu del se vetëm për ato që vitin e ardhshëm do të regjistrojnë ciklin e dytë nuk do të ketë provim shtetërorë, kurse për tjetër i njëjti do të vlejë. Për këtë Ju pyes, prej ku e merrni guximin qytetarët që janë zgjedhur t’i konsideroni jopërkatës dhe të njëjtëve t’u plasoni manipulime aq të lira? –pyet Malçeski.

Malçeski thotë se nëse MASH nuk e dëshmon ekzistimin e raportit sipas të cilit vlerësimi në disa fakultet nuk është përputhur me njohuritë reale kurse ministri nuk kërkon falje për pohimet e pavërteta, ai dhe kolegët tjerë nga Bashkësia akademike do të detyrohen që drejtësinë ta kërkojnë në gjyq.

 

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download mobile firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download