fbpx
Tag: новинари

tag: новинари

SHGM: Deputetët nuk guxojnë të përçmojnë dhe etiketojnë gazetarët e TV Telma

Në dy ditët e kaluara, disa nga deputetët e VMRO-DPMNE-së si dhe deputeti nga partia Levica në deklaratat e tyre e etiketuan TV Telma si “televizion i regjimit”, ndërsa fyerje dhe përçmime ndaj gazetarëve dhe redaktorëve të këtij televizioni kombëtar u drejtuan direkt ose indirekt, thuhet në komunikatën e Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM), shkruan Meta.mk. “Etiketimi publik i mediave...

Gazetaria nuk është tërheqëse për të rinjtë për shkak të pagave të ulëta dhe mungesës së besimit në mediat e lira

Në onlajn debatin “Kujt i mbetet gazetaria”, të organizuar nga Sindikata e pavarur e gazetarëve dhe punëtorëve të mediave (SPGPM), gazetarë më të rinj dhe redaktorë me përvojë debatuan për arsyet për të cilat ky profesion është më pak tërheqës për brezat e rinj dhe më pak studentë regjistrohen në studimet pasuniversitare të gazetarisë, shkruan Meta.mk. Sipas gazetarit Milena Atanasoska Manasieva, nga...

Edhe më tej më së shumti për “heshtje të drejtorisë” ankohen kërkuesit e informacioneve me karakter publik

Qytetarët, gazetarët, OJQ-të dhe të gjithë kërkuesit e tjerë të informacioneve me karakter publik edhe vazhdojnë të ankohen shpesh tek Agjencia për Mbrojtjen e të Drejtës për Qasje të Lirë në Informacionin Publik për shkak të “heshtjes së drejtorisë”. Rreth 163 nga gjithsej 222 ankesa të paraqitura në Agjenci në gjashtë muajt e parë të vitit 2020 janë për...

RTM edhe zyrtarisht ka funksionuar me fitim, por me numër të zvogëluar të punonjësve në gjashtë muajt e parë

Radio dhe Televizioni i Maqedonisë (RTM) zyrtarisht ka realizuar rezultat pozitiv financiar nga rezultatet e punës në gjashtë muajt e parë të vitit 2020, megjithëse të ardhurat e buxhetit të shtetit mbeten burimi kryesor i mbi 85% të të ardhurave të shërbimit publik, tregojnë raportet për operacionet financiare të RTM për tremujorin e parë dhe të dytë të vitit 2020. Në gjysmën...

Darko Omeragiç, gazetar nga Sarajeva: Pandemia të gjithëve ua ndryshoi jetë, veçanërisht gazetarëve

“Me të vërtetë nuk e di përse disa media lëshonin gazetarë nga puna, veçanërisht e paqartë për mua është përse gazetarë të mirë janë lëshuar nga puna. Një nga shkaqet që i kam dëgjuar janë të ardhurat e zvogëluara nga marketing, megjithatë ky nuk duhet të jetë shkak, nëse merret parasysh fakti që mediat para shumë kohe janë të...

Millorad Millojeviq, Radio Evropa e Lirë: Gazetarët e BeH tashmë po mbeten pa punë për shkak të pandemisë

Epidemia e kovid-19 ka ndikuar në shumë mënyra te gazetarët, të cilët kanë qenë lidhja ndërmjet shëndetësisë dhe publikut gjatë krizës. Publiku nga afër ndiqte gjithçka që kishte të bëjë me pandeminë, duke injoruar ata që ua transmetonin atyre informacionet çdo ditë. Në të njëjtën kohë, gazetarët në vendet e tyre të punës shpesh kanë qenë të ekspozuar ndaj...

Në tremujorin e parë janë parashtruar 109 ankesa nga kërkues të informatave me karakter publik, dhjetëra janë prej gazetarëve

Krahas asaj që në periudhën që kaloi i ka zgjedhur të gjitha lëndët e mbetura, Agjencia për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë te informatat me karakter publik në afatin e paraparë i zgjidh edhe ankesat të cilat arrijnë në këtë moment, informojnë për “Meta.mk” nga Agjencia. Në tremujorin e parë të vitit 2020, në Agjenci janë parashtruar 109...

Ohër: Si është për ata që duhet të punojnë dhe rrezikojnë të jenë më të lehtë për ne

Ata nuk mund të punojnë nga shtëpia. Ata duhet të jenë në punët e tyre çdo ditë që jeta të rrjedhë pa probleme. Kjo është storje për një pjesë të heronjve në vendin tonë, të cilët rrezikojnë jetën e tyre çdo ditë, duke e kryer punën e tyre, transmeton Meta.mk. Lupço Niçevski, një nga drejtuesit e linjave të qytetit të Ohrit,...

Damira Gregoret: Në Kroaci nuk kemi një problem të madh me dezinformatat, por me shtrembërimin e fakteve

Gazetarja e RTL Kroaci, Damira Gregoret, e cila e ka specialitet politikën, punon si raportuese, drejtuese e lajmeve dhe emisioneve politike. Kohë më parë pranoi kërkim-falje nga kryeministri kroat Andrej Plenkoviç, i cili në vend që t’i përgjigjej një pyetjeje që nuk i pëlqeu, deklaroi vetëm “Je e ëmbël, Damira”. Pastaj vijoi kërkim-falje publike drejtuar Gregoretit. Meta.mk ka biseduar me...

Kush janë krejt ata, të cilët kryeministri i Maqedonisë Zaev mund t’i fyejë për një minutë?

Në kohën kur publiku në Maqedonin e Veriut mendonte se, në aferën “Reket” në të cilën në videot e publikuara nga e përditshmja italiane “La Verita”, sugjerohet korrupsion të nivelit të lartë për ndikim te prokurorë dhe gjyqtarë, aferë në të cilën është përfshirë një person i njohur kontrovers, do të dëgjohet madje edhe zëri i kryeministrit Zaev kjo...

Sindikata e gazetarëve edhe juridikisht do të luftojë për mbrojtjen e të drejtave autoriale

Shkelja e të drejtave autoriale të gazetarëve, fotoreporterëve dhe incizuesve nga ana e mediave do të jetë temë e mbrojtjes dhe ndihmës juridike nga ana e Sindikatës së pavarur të gazetarëve dhe punëtorëve mediatikë (SPGPM), u tha në konferencën e sotme për shtyp të Sindikatës. – Të drejtat autoriale duhet të respektohen dhe mediat duhet ta ndërpresin praktikën që të...

SHGM: Rënie e madhe e lirive të mediave dhe përkeqësim të gjendjes së gazetarëve

“Qeveria në vitin 2016 ka shfrytëzuar të gjitha instrumentet e pushtetit që të kufizoj lirinë e fjalës dhe t’i kontrolloj mediat. Mediat vazale i shpërblen me të holla publike ndërsa gazetarët që e kritikojnë vazhdimisht i sulmon dhe u bën presione të ndryshme”, porositi kryetari i SHGM-së, Naser Selmani. Kryetari i Shoqatës së gazetarëve prezantoi edhe shifra për shpenzimin e...

Për kryetarin Taleski gazetarët janë fajtor që ka hetim kundër tij

Kryetari i Manastirit, Vladimir Taleski akuzoi gazetarët për atë që Prokuroria ka hapur lëndë sipas “bombës” së opozitës, në të cilën dëgjohet se ai, gjoja, ka bërë kriminalitet me transportin falas të nxënësve. Taleski dërgoi disa ofendime ndaj gazetarëve lokal duke i quajtur “jo- profesionist të mëdhenj”. “Falë jo- profesionalizmit tuaj, kuptohet se dezinformatat në fillim qarkullojnë në opinion dhe është...