Ata nuk mund të punojnë nga shtëpia. Ata duhet të jenë në punët e tyre çdo ditë që jeta të rrjedhë pa probleme. Kjo është storje për një pjesë të heronjve në vendin tonë, të cilët rrezikojnë jetën e tyre çdo ditë, duke e kryer punën e tyre, transmeton Meta.mk.

Lupço Niçevski, një nga drejtuesit e linjave të qytetit të Ohrit, thotë se për momentin ka ulje të trafikut, ka një frekuencë më të ulët të udhëtarëve, por komunikimi të cilin e siguron ky transportues nuk është ndalur.

“Ne shoferët e ndjejmë se situata është serioze, në bazë të numrit ndjeshëm të zvogëluar të udhëtarëve. Duke pas parasysh që kjo është një nga linjat që kryen transport të nxënësve, pa fëmijët, mund të jetë vërtet e qetë. Por duhet të punohet. E kemi të gjithë mbrojtjen e përshkruar nga institucionet kompetente dhe shpresojmë që duke i respektuar rekomandimet, do ta kapërcejmë me sukses këtë krizë”, thotë Niçevski.

Këto ditë në Ohër ka një rritje dramatike të vëllimit të punës nëpër farmaci. Nga frika për shëndetin e tyre, njerëzit janë të frikësuar dhe në panik të madh blejnë dezinfektues, suplemente dhe ilaçe për uljen e temperaturës së trupit. Ndërsa farmacistët janë në vendet e tyre të punës, megjithëse në numër të zvogëluar, megjithatë ata janë jashtëzakonisht profesionalë si gjithmonë, për të ndihmuar dhe për t’i shërbyer pacientët.

Kushtet e punës janë vështirësuar kohët e fundit, pasi edhe ne duhet të përshtatemi me situatën e re çdo ditë, thotë farmacisti Vlado Kukunesh nga farmacitë “Zegin”.

“Stafi është zvogëluar, dhe ata që mbeten duhet të merren me situatën në zhvillim, të punojnë nën presion dhe frekuencë të rritur të pacientëve. I kemi të gjitha mjetet e nevojshme për mbrojtje, maska, doreza dhe dezinfektues, të gjitha në interes të shëndetit tonë dhe shëndetit të qytetarëve tanë”, shpjegon Kukunesh.

Puna në kushte të tilla, veçanërisht kur kërkon kontakt të vazhdueshëm me njerëzit, është vërtet e vështirë. Por nëse rekomandimet respektohen, ato mund të bëhen në mënyrë të sigurt dhe të suksesshme, thotë Daniela Trajanova nga “Zhito Leb” e Ohrit.

“Kemi maska ​​mbrojtëse, xhel antibakterial dhe dezinfektues të tjerë dhe ekziston një sistem kundër, pa hyrje të klientit brenda ambienteve, kështu që higjiena është në nivelin më të lartë dhe kontakti është minimal”, sqaron Trajanova.

Dhe nuk janë vetëm këto profesione që e bëjnë jetën të rrjedhë pa probleme. Ekzistojnë edhe punonjës shëndetësorë, në institucione shëndetësore publike dhe private, shitës të tregut, punonjës në sportele dhe banka të cilët janë të ekspozuar çdo ditë dhe shumë profesionalë duke kontribuar në jetën normale në rajonin Ohër-Strugë. Më në fund, duhet përmendur puna e gazetarëve.

Ata nuk mund të punojnë nga shtëpia. Gazetarët duhet të jenë në vendin e tyre të punës çdo ditë në mënyrë që jeta të rrjedhë pa probleme. Situata me koronavirusin në botë dhe vend ka ndryshuar jetën e të gjithëve ne, thotë Sonja Rilkovska, korrespodente e RTVM-së në Strugë.

“Profesioni ynë është veçanërisht i rrezikshëm. Ne duhet të informojmë vazhdimisht publikun për situatën në zhvillim dhe të jemi në rreshtat a parë. Në terren nuk shtrëngojmë më duart me njëri-tjetrin, as me kolegët dhe as me njerëzit që i incizojmë. Ne mbajmë një distancë mes veti. Nga zonat me rrezik si rajoni i Dibrës dhe fshatrat e Strugës këto ditë kemi marrë telefonata. Po mundohemi të bëjmë më të mirën për të mbrojtur veten dhe familjet tona dhe t’u përgjigjemi profesionalisht detyrave të gazetarisë” theksoi gazetarja Rilkovska.