fbpx
Tag: Buxhet

tag: buxhet

RTM-ja planifikon t’i ndahen 13,37 milionë euro dhe të kërkojë edhe 3 milionë euro të tjera për kanalet e reja

Македонска радиотелевизија (МРТ) испрати план до Владата за почнување со работа на телевизиски канал што 24 часа ќе емитува програма на албански јазик и уште еден канал што ќе емитува на другите јаз Radiotelevizioni i Maqedonisë (RTM) dërgoi plan deri te qeveria për fillimin me punë të kanalit televiziv që do të emetojë program 24-orësh në gjuhën shqipe dhe një...

PSP: Katër hetime të reja për fshehjen e tatimit dhe shpërdorimin e funksionit

Prokuroria Speciale sot në konferencë shtypi njoftoi se ka hapur katër lëndë të reja edhe atë, “Tabela”, “Trista”, “Total” dhe “Tifani”, për katër persona. Siç deklaroi prokurorja Fatime Fetai, në rastin “Tabela” dyshohet një drejtor i shkollës nga Zajazi i Kërçovës, i cili pa procedurë për furnizim publik ka lidhur marrëveshje për ndërtim. Rasti “Total” ka të bëjë me fshehjen e...

Zbuluam dhe kthyem 66.909 biseda të fshira

Prokurorja speciale, Katica Janeva sot publikoi raportin e tretë gjashtëmujor për punën e PSP-së për periudhën 15 shtator 2016-15 mars 2017. Në raport e Janevës thuhet se edhe gjatë kësaj periudhe ka pasur obstruksione ndaj punës së Speciales dhe probleme në bashkëpunimin me institucionet e gjyqësorit dhe instanca tjera. Prokurorja speciale pret që progresi i arritur në një pjese të...

Nesër shpërndahet Kuvendi, do të votohet buxheti dhe ndoshta ligjet për PSP-në

Në seancën e nesërme duhet të shpërndahet Kuvendi i R. së Maqedonisë që më 11 dhjetor të mbahen zgjedhjet e parakohshme zgjedhore. Nismën për shpërndarjen e Kuvendit e dha LSDM, VMRO DPMNE e pranoi me kusht që paraprakisht të miratohet buxheti i vitit 2017. Në faqen e internetit të Kuvendit, në rend dite në seancën e nesërm të 125-të, e...

Buxheti do të anuloj shpërndarjen e Kuvendit

Kuvendi megjithatë nuk do të shpërndahet më 12 tetor, por në një datë tjetër, por më së voni deri datën 27 të këtij muaji, mësojmë nga burimet parlamentare. Arsyeja e parë është se debati parlamentar për buxhetin e vitit 2017 ende nuk ka përfunduar. Dokumenti ende po shqyrtohet nëpër komisionet parlamentare ndërsa tek tani duhet të vendose në rend dite...

Zaev përmes letrës i ka paralajmëruar ambasadorët se VMRO DPMNE dhe BDI nuk duan zgjedhje korrekte

Lideri i LSDM-së Zoran Zaev është i shqetësuar se VMRO DPMNE dhe BDI nuk duan zgjedhje korrekte dhe demokratike- njoftojnë nga kjo parti. Ai përmes letrës iu drejtua ambasadorëve, garantues të Marrëveshjes së Përzhinës. Në letrën Zaev thekson se miratimi i buxhetit për vitin 2017 një muaj para shpërndarjes së Kuvendit dhe fakti që Gjykata kushtetuese ende nuk është prononcuar...

Qeveri miratoi propozim/ buxhetin e vitit 2017-të

Qeveria në seancën e djeshme miratoi propozim/ buxhetin e vitit 2017-të dhe gjatë ditës së sotme do të dorëzohet në Kuvend. Siç njoftoi ministri i financave, Kiril Minoski, buxhetit i vitit 2017-të është përpiluar për rritje ekonomike për 3% për vitin e ardhshëm. “Të ardhurat e përgjithshme të buxhetit të konsoliduar për vitin 2017-të planifikohen në nivelin prej 187,6 miliardë denarë,...

Bexheti: Qeveria duhet të funksionoj teknikisht e jo të merr vendime strategjike

LSDM konsideron se në më pak se tre muaj deri në zgjedhjeve, pushteti po tenton të bëj një prej tenderëve më korruptiv dhe më skandaloz dhe gjatë fushatës parazgjedhore të jep koncesione për 30 vite. Në këtë moment,  qeveria nuk ka kurrfarë pengesa ligjore që të zbatoj vendime të mëdha strategjike siç janë koncesionimi i gazsjellësit apo miratimi i buxhetit. Në...

KSHZ nuk ka të holla për tenderë të ri, Qeveria premton se do t’ia jep deri në zgjedhje

Me propozim/ rishikimin e dytë të buxhetit, për të cilin zhvillohen debate nëpër komisionet përkatëse të Kuvendit, buxheti i KSHZ-së edhe më tej qëndron në 104 milionë denarë (1,6 milion euro), siç parashihej me rishikimin e parë. Atëherë, KSHZ-së iu shkurtuan rreth 400 milionë denarë nga buxheti i paraparë për vitin 2016-të nga 531.375.000 denarë. Atëherë, ministria e financave shpjegoi...

OEMVP: Euro- obligacioni është për mbajtjen e qetësisë sociale e jo për zhvillimin e ekonomisë

Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri-perëndimore shprehi shqetësim lidhur me planin për marrjen e euro- obligacionit prej 650 milionë eurove dhe vlerëson se këto mjete janë për blerjen e qetësisë sociale dhe jo për futjen e kaptalit të freskët në ekonomi. “Deri më tani nga huamarrjet nuk kemi parë shfrytëzim të duhur të mjete për investime kapitale dhe për zhvillim esencial...

Llogaria përfundimtare për buxhetin për vitin 2015 para Komisionit për financimin e buxhetit

Ministri i financave, Kirill Minoski, sot e arsyetoi llogarinë përfundimtare të buxhetit për vitin 2015, para anëtarëve të Komisionit parlamentar për financim dhe buxhet. Të ardhurat e përgjithshme të buxhetit kanë qenë 161 miliardë denarë, shpenzimet 180 miliardë denarë, ndërsa deficiti arrinte 19 miliardë denarë. Me llogarinë përfundimtare për vitin 2015, borxh shtetëror arrinte 38 për qind të bruto-prodhimit vendor (BPV)....

Pas shkurtimit të buxhetit të KSHZ-së: A do të ketë zgjedhje sivjet?

Qeveria me rebalancin e buxhetit për sivjet, për 400 milionë denarë e shkurtoi buxhetin e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, që e hapi çështjen nëse sivjet fare planifikohen zgjedhje. Në fillim të këtij viti, kur deputetët e miratuan buxhetin, për KSHZ-në ishin parashikuar më shumë se 531 milionë denarë, ndërsa me rishikimin, për të cilin deputetët do të duhej të votojnë...

Ministria e Financave: Buxheti i KSHZ-së është ulur meqë nuk ka datë për zgjedhje

Ulja e buxhetit të KSHZ-së është për shkak se tani për tani nuk është parashikuar datë për mbajtjen e zgjedhjeve, shprehen nga Ministria e Financave pas informacioneve se me rishikimin e buxhetit paratë të cilat i ka në dispozicion Komisioni Shtetëror të Zgjedhjeve ulen për 400 milionë denarë. Prej më shumë se 531 milionë denarëve në fillim të këtij viti,...

LSDM: Rishikimi i paralajmëruar i buxhetit është dështim për Maqedoninë

Qëllimi i vetëm i rishikimit të ri të buxhetit është krijimi i kushteve për huamarrje të re përmes euro- obligacionit ndërsa ministri i ri i financave Kiril Minoski duhet të dijë se ka përgjegjësi të drejtpërdrejtë me vendosjen e nënshkrimit për huamarrjen e re të larta të qytetarëve, thuhet në reagimin e LSDM për propozim- rishikimin e buxhetit. "Për Minoskin...

Fiti: Mjetet po shënojnë ulje, optimizmi gjithashtu ndërsa projeksionet shënojnë recesion!

Do të ketë nevojë për rishikim të buxhetit sepse mjetet shënojnë rënie, vlerësoi kreu i ASHAM, akademiku Taki Fiti në suazat e konferencës shkencore “R. e Maqedonisë në rrugën e BE 2020, përvojat, sfidat dhe perspektivat”. Sipas tij, projeksionet e reja të Bankës Popullore për rritje ekonomike prej vetëm 1,6% qartë tregojnë se do të ketë recesion. “Kriza politike cenon optimizmin,...

Kuvendi i miraton buxhetin Janevës

Me 64 vota "pro" dhe një "abstenim" sot Kuvendi miratoi buxhetin  për Prokurorinë  Speciale Publike. Në vendim është paraparë që mjetet të ridestinohen edhe nga institucionet e tjera të Republikës së Maqedonisë, me vlerë prej 4 milion euro, të cilat janë destinuar për punën e rregullt dhe funksionimin e PSP-së. Mjetet financiare për Prokurorinë Publike Speciale do të shfrytëzohen për paga dhe...

Komuna e Ohrit miratoi buxhetin në atmosferë të tensionuar

Ohri deri vitin e ardhshëm mund të ketë buxhet prej 18 milionë euro. Këshilli i komunës votoi edhe programet zhvillimore për vitin 2016. Për shumicën në pushtet të VMRO DPMNE-së, bëhet fjalë për buxhet funksional dhe të qëndrueshëm, buxhet i mundësive që nuk do të krijoj borxhe të reja ndërsa mund t’i mbuloj ato të vjetrat. “Me buxhet të këtillë, me...

Shkup: Paratë tona për projektet e tyre të shtrenjta dhe përfitime politike

Tre projekte në tre komuna në Shkup janë bashkuar në një- të gjithë kanë funksion fillestar dekorativ. “Parku i liqeneve” në Aerodrom, “Rruga e Bohemëve” në Qendër dhe sheshi “Delfina” edhe pse në komuna të ndryshme kanë emërues të përbashkët- çmim të lartë dhe lëvdimin e vazhdueshëm me lidhur me atë pse dhe sa prej të hollave tona kanë shpenzuar...

Veles: Dhjetë fshatra të shkëputur nga civilizimi dhe nga buxheti

Njëmijë banorë nga dhjetë fshatra të Velesit edhe në shek. XXI jetojnë të shkëputur nga civilizimi. Me vite kërkojnë që t’u asfaltohen rrugët e fushës të cilat planifikohen në buxhetet e komunës. Ato ishin të planifikuara edhe në buxhetin e sivjetëm. Në vend të 16 milion e 800 mijë denarëve për ndërtim dhe rekonstruim të rrugëve lokale dhe rrugicave pushteti...

Zaev: Ky është 24 dhjetori i fundit në pushtet për Nikolla Gruevskin

Data e sotme gjegjësisht 24 dhjetori do të ngel në memorien historike të Maqedonisë  si dita kur pushteti i Nikolla Gruevskit në mënyrë brutale shkeli demokracinë parlamentare në R. e Maqedonisë, deklaroi lideri opozitar, Zoran Zaev. “Shkelën Kushtetutën dhe ligjet. Shfrytëzuan policët për t’i mbrojtur. Larguan gazetarë dhe deputet nga salla e Parlamentit. Atë që e bënë Gruevski dhe bashkëpunëtorët...