Në njoftimin e ri shtesë të Kishës Ortodokse Serbe për vizitën e mitropolitit serb Ilarion në Shkup, IJRM është ndërruar me R. e Maqedonisë, por për Kishën Ortodokse Maqedonase- dioqeza Ohër edhe më tej përdoren termet “e vetëshpallur” dhe “jokanonike”.

Sinodi i Kishës Ortodokse Maqedonase- dioqeza Ohër pas vizitës së mitropolitit Ilarion, njoftoi se pranon iniciativën e Kishës Ortodokse Ruse që të jep kontribut për rivendosjen dhe realizimin e suksesshëm të dialogut mes KOM-DO dhe KOS dhe kërkoi nga autoritetet maqedonase mëshirë për mitropolitin Jovan Vranishkovskin për shkak të, siç u theksua, qëllime më të larta.

Ilarion në Shkup u takua me kryepeshkopin e KOM-DO Stefanin, presidentin Gjorgje Ivanovin dhe kryeministrin Nikolla Gruevskin