Protestuesit e “Revolucionit shumëngjyrësh”, kanë paralajmëruar protestë të re për nesër në orën 18:00 para Prokurorisë Speciale. Ata thonë se gjatë protestë do të përsërisin kërkesat e tyre dhe se afati për plotësimin po skadon.

“Kaluan tre ditë që kur Ivanov tërësisht tërhoqi vendimin për abolim dhe tre ditë nga kërkesat tona. Qeveria hesht, Gjykata Kushtetuese hesht, institucionet e përndjekjes heshtin. Ka ardhur koha që t’i rikujtojmë se deri më 18 qershor Gjykata Kushtetues duhet të deklarohet për kushtetueshmërin e PSP-së që të jemi të sigurt se drejtësia do të mbrohet. Përsëri do të jemi në rrugë, përsëri do të protestojmë! T’ju tregojmë se duhet patjetër të lirohen të gjithë protestuesit e arrestuar dhe të tërhiqen gjithë kallëzimet e MPB-së për protestuesit”, kanë porositur nga “Revolucioni i larmishëm”.

Në protestën e fundit të hënën, protestuesit porositën disa kërkesa që të plotësohen deri më 18 rritje.

Krahas dy kërkesave për lirim urgjent të protestuesve nga aktakuza dhe për prononcimin e Gjykatës Kushtetuese për kushtetutshmërinë e Ligjit për PSP, atë kërkuan:

  • Dorëheqje të qeverisë aktuale të VMRO-DPMNE-së dhe BDI-së dhe formim të Qeverisë kalimtare e cila deri në fund do t’i zbatojë prioritetet urgjente reformuese nga raporti i Pribes dhe do të krijojë kushte për zgjedhje korrekte;
    • Formim i departamentit special në Gjykatën penale, kompetente për rastet nën juridiksion të SPS-së;
    • Përfshirje dhe prani e detyrueshme e përfaqësuesve të pavarur të shoqërisë civile në procesin e zgjidhjes së krizës;
    • Procesi i zgjidhjes së krizës të zhvillohet në territorin e Republikës së Maqedonisë;
    • Dorëheqje të Gjorge Ivanovit nga posti i Presidentit të Republikës së Maqedonisë.