fbpx

Qytetarët “të uritur” për kredi konsumatorësh, “të ngopur” nga kreditë për makina

-

Kreditë e amvisërive në gusht të këtij viti shënojnë rritje mujore prej 0.3 që është rezultat i kredive më të larta të aprovuara në denarë, ndërsa kreditë në valutë të huaj u ulën, tregojnë të dhënat e reja të Banka popullore, njofton Meta.

Në bazë vjetore, rritja është 9 % dhe është më e theksuar te kreditë e aprovuara në denarë.

“Duke përjashtuar të dhënat për kreditë e amvisërive të bankës në falimentim, rritja në nivel mujor dhe vjetor është 1.2 % përkatësisht 10 %,” ka informuar Banka popullore.

Në gusht, nga analiza sipas qëllimit të kredive të aprovuara për persona fizikë, kreditë për konsumatorë, si kategoria më e zakonshme, kanë shënuar rritje mujore dhe vjetore prej 0.4 % dhe 9.6 %.

Kreditë për banesa janë ulur me 0.3 % në bazë mujore, në kushte kur është shënuar rritje vjetore prej 13 %.

“Te kreditë e makinave, rënia në bazë mujore dhe vjetore është 0.9 % dhe përkatësisht 10.7 %. Kreditë e aprovuara me karta krediti regjistruan një rritje minimale mujore prej 0.1 %, në kushte kur është shënuar rënie vjetore 3.7 %, ndërsa bilancet negative të llogarisë bankare kanë shënuar rritje mujore prej 2.1 %, në kushte kur është shënuar rënie vjetore prej 10.9 %. Kreditë e miratuara në baza të tjera, në gusht, mbetën të pandryshuara në bazë mujore, ndërsa në bazë vjetore ato janë ulur për 5.4 %”, informojnë nga Banka popullore.

Përndryshe, në gusht, depozitat totale të amvisërive shënuan rënie mujore prej 2.1 %. Ndryshimi në rënie është kryesisht për shkak të uljes së depozitave afatgjate në denarë (pjesëmarrje në ndryshimin prej 68.2 %), me ç’rast janë shënuar rënie edhe të komponentëve tjerë, përveç depozitave afatshkurtra në valutë të huaj, të cilat kanë shënuar rritje.

“Analizuar në bazë vjetore, depozitat e familjeve janë rritur për 5.7 %, si rezultat i rritjes së parave të depozitave dhe depozitave afatshkurtra në valutë të huaj, ndërsa komponentët tjerë kanë shënuar rënie. Nëse përjashtohen të dhënat për depozitat e bankës në falimentim, ka një rritje minimale mujore prej 0,1 % dhe rritje vjetore prej 8 %”, theksojnë nga Banka popullore.

Нашите вести во вашето сандаче

Секој ден во 17 ч. добивајте ги вестите од Новинската агенција Мета директно на вашата електронска адреса.

Ве молиме одберете на кој начин сакате да добивате информации од нас:
Можете да се отпишете од оваа листа преку линкот на крајот од нашите пораки.