fbpx
Tag: банка

tag: банка

Qytetarët “të uritur” për kredi konsumatorësh, “të ngopur” nga kreditë për makina

Kreditë e amvisërive në gusht të këtij viti shënojnë rritje mujore prej 0.3 që është rezultat i kredive më të larta të aprovuara në denarë, ndërsa kreditë në valutë të huaj u ulën, tregojnë të dhënat e reja të Banka popullore, njofton Meta. Në bazë vjetore, rritja është 9 % dhe është më e theksuar te kreditë e aprovuara në denarë. “Duke...

Bankat vitin e kaluar kanë miratuar kredi prej 400 milion euro

Bankat vendore vitin e kaluar kanë miratuar kredi në vlerë prej 400 milion euro, tregojnë të dhënat më të reja të Bankës Popullore. Sipas të dhënave për dhjetorin, mbështetja kreditore në pjesën më të madhe ka qenë e drejtuar kah sektori i bashkëpunimit ndërsa më pak drejt popullatës. Pas masave të ndërmarra nga Banka Popullore, bankat këtë vit do të "shtrëngojnë...

Bankat greke u rihapën, kurse në dyqane shkalle e re TVSH- së

Bankat greke janë rihapur pas mbylljes tre-javore, që synonte parandalimin e shpenzimit të parave të gatshme në vend. Megjithatë, kufizimet në transaksionet dhe tërheqjen e parave mbesin. Kufizimi ditor është 60 euro tërheqje nga bankomatët; grekët mund të tërheqin deri në 420 euro në javë. Shumë mallra do të shtrenjtohen për shkak të një rritjes së Tatimit mbi Vlerën...

Bogov: Nuk ka nevojë për ndihmë nga jashtë për shkak të krizës greke

Për ta parandaluar ndikimin eventual nga kriza në Greqi, bankat e vendit nuk kanë nevojë për ndihmë nga jashtë, por qasja deri tek instrumentet për ri- financim të BQE-së mund të shërbejnë si mbështetje e mirë nëse është e nevojshme, vlerëson guvernatori i Bankës popullore të RM-së. “Nuk pres që Maqedonia të ketë nevojë për ndihmë nga jashtë. Besojmë se...