fbpx
Tag: кредити

tag: кредити

Banka për Zhvillim: Janë miratuar 23 milion euro nga “Kovid 3” për 2,009 përdorues me 15,197 punonjës

733 aplikacione të reja për kredi janë aprovuar nga linja e tretë e kreditit pa interes me një komponentë granti, e cila realizohet me mbështetje financiare nga Bashkimi Evropian, përmes aktivitetit të BE-së për Rezistencë nga programi IPA, informon Banka për Zhvillim të Maqedonisë së Veriut. Deri më tani, një total prej 2,009 kërkesa për kredi janë aprovuar, gjithsej 23...

RMV, vazhdon rënia minimale e normave të interesit të kredive

Trendi i rënies mujore dhe vjetore të normës mesatare të interesit për kreditë e përgjithshme vazhdoi edhe në tetor të vitit 2020, tregojnë të dhënat më të reja të Bankës Popullore. Përkatësisht, norma e interesit të kredive të përgjithshme është 4,68 përqind dhe shënon rënie mujore dhe vjetore prej 0,02 pikë procentuale (p.p) dhe 0,37 p.p., në mënyrë përkatëse,...

Ministria e Transportit po kërkon fonde nga BE për studim për të ndërtuar hekurudhë deri tek Aeroporti i Shkupit

Ministria e Transportit dhe Lidhjeve e ka parashtruar për shqyrtim planin e investimit për përgatitjen e një studimi për ndërtimin e një linje hekurudhore për në Aeroportin ndërkombëtar të Shkupit në kuadër të programit të ri IPA III, që duhet të shqyrtohet nga Delegacioni i Bashkimit Evropian, informon “Meta.mk” nga kjo ministri. Kjo lëvizje vjen pas treni deri në aeroport...

Qytetarët “të uritur” për kredi konsumatorësh, “të ngopur” nga kreditë për makina

Kreditë e amvisërive në gusht të këtij viti shënojnë rritje mujore prej 0.3 që është rezultat i kredive më të larta të aprovuara në denarë, ndërsa kreditë në valutë të huaj u ulën, tregojnë të dhënat e reja të Banka popullore, njofton Meta. Në bazë vjetore, rritja është 9 % dhe është më e theksuar te kreditë e aprovuara në denarë. “Duke...

Treni për në aeroport prioritet në projektet për transport për të cilat do të kërkojmë mjete nga BE-ja

Ministria për transport dhe lidhje e ka përfshirë si prioritar projektin për ndërtim të lidhjes hekurudhore nga Qendra transportuese deri në Aeroportin ndërkombëtar Shkup në listën e projekteve për të cilat në të ardhmen do të kërkojnë mbështetje nga BE-ja dhe nga institucionet tjera ndërkombëtare financiare. Nga kjo ministri për “Meta.mk” thonë që në gjysmën e dytë të vitit...

RMV, ka rritje të kredive për konsumatorë, banesa dhe automjete

Nëse analizohen sipas dedikimit të kredive që janë aprovuar për persona fizikë te kategoritë më të përfaqësuara – kredi për konsumatorë dhe kredi për banesa në dhjetor, vitin e kaluar kanë shënuar rritje mujore prej 1.3 përqind dhe 2 përqind si dhe rritje vjetore prej 14.6 përqind dhe 12.7 përqind, tregojnë të dhënat e fundit të Bankës Popullore.  Foto nga BPRM “Kreditë për...

RMV, me kamera dhe shenja elektronike do ta zvogëlojnë numrin e aksidenteve në trafik në Korridorin 10

Maqedonia është në rrugë serioze për të instaluar Sistemin Inteligjent të Transportit (ITS) në autostradën përgjatë Korridorit 10. Ministria e transportit dhe lidhjeve ka përgatitur tashmë dokumentacionin e projektit për sistemin e ri, ndërsa shteti ka ngritur një kredi nga Banka Botërore për të zbatuar këtë projekt. Do të jemi ndër të parët në rajon me sistem komunikimi dhe...

Me 2,3 milionë euro do të korrigjohen gabimet në projektin për autostradën Kërçovë – Ohër

Instituti i Ndërtimtarisë Maqedonia (INM) do ta realizojë ri-projektimin dhe projektimin plotësues të lëshimeve dhe mangësive të konstatuara në dokumentacionin e projektit për autostradën Kërçovë – Ohër, njofton Meta. Siç theksohet në marrëveshjen e publikuar të Sistemit Elektronik për prokurime publike, Ndërmarrja publike për rrugë shtetërore ka ndarë 2,3 milionë euro për kompletimin përfundimtar të dokumentacionit të projektit, me...

Përfundimi i hekurudhës Kumanovë – Beljakovc është prolonguar për vitin e ardhshëm

Prolongohet sërish përfundim i ndërtimit të fazës së parë të projektit për lidhje hekurudhore ndërmjet Maqedonisë dhe Bullgarisë. Në vend që deri në fund të këtij viti, përfundimi i punëve ndërtimore të hekurudhës Kumanovë – Beljakovcë do të prolongohet deri në vitin 2020, transmeton Meta.mk. “Për shkak se gjatë ndërtimit janë shfaqur mangësi të caktuara në projekt, u desh kohë...

Për shkak të krizës politike, do të stopohen kreditë e huaja

Për shkak të krizës politike, institucionet e huaja financiare do t’i ndalojnë kreditë e tyre për Maqedoninë, shkruan “Prizma”. Burimet diplomatike nga Shkupi thonë se Banka Botërore ka ndaluar fazën e dytë Programit për përmirësimin e shërbimeve të komunave në Maqedoni ku pritej të sigurohen borxhe për gjithsej 57 komuna për investime në infrastrukturë, furnizim me ujë, kanalizim, menaxhimin me...