Përmes njoftimit lëvizja bëri të ditur se konsiderojnë që dorëheqjet janë fitorja e qytetarëve.

Ata kërkojnë:

Dorëheqje urgjente dhe marrjen e përgjegjësisë politike dhe juridike të qeverisë në përgjithësi në krye me Nikolla Gruevskin për sundimin jo- kushtetues, të korruptuar dhe jo-etik

Lirim urgjent të të gjithë aktivistëve të arrestuar prej 5 majit e këtej

Formimin e qeverisë për demokratizimin e institucioneve dhe mundësimin dhe zgjedhjeve të lira dhe korrekte

“Ndërsa qytetarëve iu bëjmë thirrje që në mënyrë masovike dhe të vendosur të përfshihen në protestat çdo ditë prej orës 18 para Qeverisë R. së Maqedonisë. Ky është vetëm fillimi. Së bashku, të bashkuar në frymën e solidaritetit, drejtësisë dhe paqes, qëndrojnë në mburojën e lirisë dhe jemi më të fuqishëm se kur do. Vazhdojmë më tej. Përfshiju”, thuhet në njoftimin e “Protestoj”.