Konstatojmë thellim serioz të krizës politike në Republikën e Maqedonisë dhe është e qartë se zgjedhjet e “shkaktuara parlamentare” të parakohshme të 11 dhjetorit vitin e kaluar, nuk kanë sjellë tejkalimin e situatës, thuhet në komentin e sotëm të Sektorit për informacione dhe shtyp të MPJ-së ruse.

Sipas ministrisë së jashtme ruse, nën “sloganin pseudo-demokratik” vazhdon ndikimi i thellë i jashtëm ndaj forcave politike në Maqedoni.

“Qëllimi është i qartë, Perëndimi t’i pastroj politikanët e Maqedonisë të cilët nuk i shkojnë për shtati edhe krahas vullnetit të qartë të shprehur të qytetarëve në zgjedhje në favor të koalicionit “Për Maqedoni më të mirë” në krye me Nikola Gruevskin dhe Ali Ahmetin në krye me BDI-në”, thuhet në kumtesë.

Prej atje thonë se shqetësim të veçantë “shkakton fakti që në Maqedoninë multietnike dhe multikulturore, ku kishte konflikt të rëndë ndër- nacional, politikanët nga një komunitet etnik në bazë të kërkesave të jashtme të diktuara në fakt zgjidhin cili bllok nga ana tjetër do të futet në përbërjen e koalicionit të ardhshëm”.

“Manipulimi i pacipë makiavelist me vullnetin e votuesve mund të shkaktoj përshkallëzim të gjendjes në Maqedoni dhe të prish stabilitetin e brishtë në tërë rajonin. Jemi të bindur se me evitimin e plotë të ndikimeve të jashtme të dëmshme dhe me fokusimin e demokracisë së vërtetë dhe zgjidhjen e pavarur të problemeve të brendshme bazohet në përforcimin e besimit mes popujve që jetojnë këtu dhe formimin e klimës rajonale të sigurisë”, thonë nga MPJ-ja ruse.

Njoftimi i MPJ-së ruse vjen pas takimit të djeshëm të lideri të VMRO DPMNE-së, Nikola Gruevski me ambasadorin rus në vend, Oleg Shçerbak.