Suedia mban pozitën e parë sipas stilit pozitiv të jetës. Islanda është në vendin e parë për kontributin për planetin dhe ruajtjen e klimës si dhe prodhimin minimal të materialit të dëmshëm dhe lëshimin e ulët të dyoksid karbonit. Britania e Madhe është prin për shkencë dhe teknologji, tregon Indeksi për shtetet më të mira.

Këtë vit, kësaj liste i janë shtuar 38 vende ndërsa Libia është në fund të listës.

Sipas të gjithë parametrave, Maqedonia është në vendin e 60-të në këtë renditje.

Në kategoritë e veçantë, në fund të listës jemi për siguri dhe paqe ndërkombëtare (vendi 125) dhe shëndetësi ( vendi 119).

Në pozitën e 93 jemi kur bëhet fjalë për prosperitet dhe barazi, 62 për planetin dhe klimën ndërsa në vendin 59 jemi për rendin botërorë.

Në kulturë jemi të renditur në pozitën 57 ndërsa shkencë dhe teknologji në pozitën 27.